Το αυτογκόλ του Μάτιπ στο τελευταίο λεπτό «λύγισε» τη Λίβερπουλ των εννέα παικτών και έδωσε τη νίκη στην Τότεναμ

Το αυτογκόλ του Μάτιπ στο τελευταίο λεπτό «λύγισε» τη Λίβερπουλ των εννέα παικτών και έδωσε τη νίκη στην Τότεναμ

Κώστας Τσιακλής 21:33 - 30.09.2023 / Ανανεώθηκε: 21:52 - 30.09.2023

Η Τότεναμ επικράτησε με 2-1 της Λίβερπουλ των εννέα παικτών με ένα αυτογκόλ του Ζόελ Μάτιπ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Η Τότεναμ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Premier League. Οι «Σπερς» επικράτησαν της Λίβερπουλ των εννέα παικτών με 2-1 με αυτογκόλ του Ζόελ Μάτιπ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό και η πρώτη φάση στο παιχνίδι ήταν για τη Λίβερπουλ και μάλιστα διπλή. Στο 13' ο Κόντι Γκάκπο πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και έκανε ένα σουτ όμως ο Βικάριο απέκρουσε. Ο Άντι Ρόμπερτσον πήρε το ριμπάουντ όμως και πάλι ο Ιταλός τερματοφύλακας είχε την απάντηση. Στο 25' οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν αφού η Λίβερπουλ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κέρτις Τζόουνς. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά ο διαιτητής είχε δείξει την κίτρινη κάρτα ωστόσο ο VAR τον κάλεσε σε On-Field review και άλλαξε την απόφαση του.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Τότεναμ είχε την πρώτη της καλή ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Τζέιμς Μάντισον δοκίμασε να νικήσει τον Άλισον με φαλτσαριστό σουτ όμως ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας απέκρουσε τη μπάλα. Στο 34' η Λίβερπουλ σκόραρε με τον Λουίς Ντίαζ όμως το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ. Αυτή η απόφαση έχει προκαλέσει ήδη σάλο στην Αγγλία!

Στην αμέσως επόμενη φάση του αγώνα η Τότεναμ ευτύχησε να προηγηθεί. Στο 36' λοιπόν ο Ριτσάρλισον μπήκε στην περιοχή και έδωσε έτοιμο γκολ στον Σον, ο οποίος δεν λάθεψε για το 1-0 των «Σπερς». Στο 43' η Τότεναμ είχε την ευκαιρία να αυξήσει το προβάδισμα της όμως το σουτ του Ριτσάρλισον σταμάτησε στο δοκάρι. Η Λίβερπουλ εκμεταλλεύτηκε αυτό το γεγονός και ισοφάρισε στο 45+4' με το ωραίο γύρισμα και σουτ του Γκάκπο. Μάλιστα οι «κόκκινοι» παραλίγο να φτάσουν στην ανατροπή όμως ο Σαλάχ δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Τότεναμ μπήκε καλύτερα και έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ όμως ο Άλισον σταμάτησε τα σουτ των Μάντισον και Σον. Στο 59' ο Νοτιοκορεάτης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ. Η Λίβερπουλ έμεινε τελικά και με εννέα παίκτες αφού στο 69' ο Ντιόγκο Ζότα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Όπως ήταν λογικό η Τότεναμ έκλεισε τη Λίβερπουλ στην περιοχή της και προσπαθούσε να βρει το γκολ. Οι «κόκκινοι» έστησαν τείχος μπροστά από την εστία του Άλισον και απέκρουσαν τις προσπάθειες των γηπεδούχων. Το παιχνίδι έδειχνε πως θα τελείωνε ισόπαλο όμως ο Ζόελ Μάτιπ έβαλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 90+6' και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου.

Με τη νίκη της η Τότεναμ παρέμεινε αήττητη και πέρασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 17 βαθμούς. Μάλιστα οι «Σπερς» βρίσκονται μόλις στο -1 από την κορυφή και τη Μάντσεστερ Σίτι. Από την άλλη η Λίβερπουλ ηττήθηκε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα μετά την 1η Απριλίου και οπισθοχώρησε στην 4η θέση με 16 βαθμούς.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το παιχνίδι κρίθηκε φυσικά στις δύο αποβολές της Λίβερπουλ που άλλαξαν όλο το παιχνίδι. Η Τότεναμ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ όμως στάθηκε τυχερή και πήρε το τρίποντο.

Απρόσμενες ήττες για Σίτι και Γιουνάιτεντ - Άνετες νίκες για Άρσεναλ και Γουέστ Χαμ - Πρώτη νίκη της Λούτον στην ιστορία της στην Premier
PREMIER LEAGUE

19:00 - 30.09.2023

Απρόσμενες ήττες για Σίτι και Γιουνάιτεντ - Άνετες νίκες για Άρσεναλ και Γουέστ Χαμ - Πρώτη νίκη της Λούτον στην ιστορία της στην Premier

Γεμάτη εκπλήξεις ήταν η 7η αγωνιστική της Premier League, με τη Σίτι και τη Γιουνάιτεντ να πέφτουν θύματα εκπλήξεων από τη Γουλβς και την Κρίσταλ Πάλας αντίστοιχα. Αντίθετα εύκολο απόγευμα είχαν η Άρσεναλ που νίκησε 4-0 τη Μπόρνμουθ και η Γούεστ Χαμ που νίκησε με 2-0 τη Μπέρνλι. Ιστορική νίκη για τη Λούτον που πήρε την πρώτη της νίκη στην Premier μετά το 2-1 στην έδρα της Έβερτον.

MVP: Πολυτιμότερος παίκτης σε παιχνίδι που κρίθηκε από ένα αυτογκόλ πιθανόν να μην μπορεί να χριστεί κάποιος έτσι θα σταθούμε στον «μοιραίο» του αγώνα που ήταν φυσικά ο Ζόελ Μάτιπ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ