Ιστορικός Ρόι Χόντσον! Πρώτος προπονητής στην ιστορία της Premier League που μένει πέντε σερί παιχνίδια αήττητος στο «Όλντ Τράφορντ»

Ρόι Χόντσον

i

©PrtScr

Ιστορικός Ρόι Χόντσον! Πρώτος προπονητής στην ιστορία της Premier League που μένει πέντε σερί παιχνίδια αήττητος στο «Όλντ Τράφορντ»

Κώστας Τσιακλής 19:56 - 30.09.2023

Η Κρίσταλ Πάλας πέρασε νικηφόρα από το «Όλντ Τράφορντ» και ο Ρόι Χόντσον έγραψε ιστορία!

Η Κρίσταλ Πάλας έκανε μια από τις εκπλήξεις της αγωνιστικής της Premier League αφού επικράτησε με 0-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Όλντ Τράφορντ». Κάπως έτσι ο προπονητής των Λονδρέζων, Ρόι Χόντσον, έγραψε ιστορία.

Συγκεκριμένα ο 76χρονος τεχνικός έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της Premier League που μένει αήττητος σε πέντε συνεχόμενα παιχνίδια στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μάλιστα ο απολογισμός του είναι τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Το σερί του ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2018 όταν οι δύο ομάδες έμειναν στην ισοπαλία με σκορ 0-0.

Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα ο Ρόι Χόντσον πήρε και το πρώτο του διπλό στο «Όλντ Τράφορντ». Τότε το σκορ άνοιξε ο Τζόρνταν Αγιού στο 32', με τον Ντάνιελ Τζέιμς να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 89'. Εκεί που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα τελείωνε ισόπαλο, ο Πάτρικ Φαν Άανχολντ σκόραρε στο 90+3' και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 η Κρίσταλ Πάλας κατάφερε να φύγει ξανά νικήτρια από το Μάντσεστερ, αυτή τη φορά με σκορ 1-3. Ο Άντρος Τάουνσεντ άνοιξε το σκορ στο 7', με τον Γουίλφριντ Ζαχά να κάνει το 0-2 στο 74'. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μείωσε στο 80' με τον Ντόνι Φαν Ντε Μπεκ όμως ο Ζαχά κλείδωσε τη νίκη της ομάδας του με τέρμα στο 85'. 

Η τελευταία του επίσκεψη στο «Όλντ Τράφορντ» μέχρι σήμερα ήταν τον Φεβρουάριο του 2022, αυτή τη φορά ως προπονητής της Γουότφορντ. Το αποτέλεσμα όπως και την πρώτη φορά σε αυτό το σερί ήταν 0-0. Σήμερα (30/09) ο Χόντσον επέστρεψε ξανά με την Κρίσταλ Πάλας και πήρε μια σπουδαία νίκη με το φοβερό γκολ του Γιοάκιμ Άντερσεν.

Η ήττα στο Carabao Cup και οι αποτυχημένες προσπάθειες του Βιεϊρά

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χόντσον ηττήθηκε πρόσφατα στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ωστόσο η ήττα αυτή ήταν για τον θεσμό του Carabao Cup. Μάλιστα αυτό το παιχνίδι είχε διεξαχθεί μόλις πριν τέσσερις μέρες (26/09), με τους «κόκκινους διαβόλους» να θριαμβεύουν με 3-0.

Απρόσμενες ήττες για Σίτι και Γιουνάιτεντ - Άνετες νίκες για Άρσεναλ και Γουέστ Χαμ - Πρώτη νίκη της Λούτον στην ιστορία της στην Premier
PREMIER LEAGUE

19:00 - 30.09.2023

Απρόσμενες ήττες για Σίτι και Γιουνάιτεντ - Άνετες νίκες για Άρσεναλ και Γουέστ Χαμ - Πρώτη νίκη της Λούτον στην ιστορία της στην Premier

Γεμάτη εκπλήξεις ήταν η 7η αγωνιστική της Premier League, με τη Σίτι και τη Γιουνάιτεντ να πέφτουν θύματα εκπλήξεων από τη Γουλβς και την Κρίσταλ Πάλας αντίστοιχα. Αντίθετα εύκολο απόγευμα είχαν η Άρσεναλ που νίκησε 4-0 τη Μπόρνμουθ και η Γούεστ Χαμ που νίκησε με 2-0 τη Μπέρνλι. Ιστορική νίκη για τη Λούτον που πήρε την πρώτη της νίκη στην Premier μετά το 2-1 στην έδρα της Έβερτον.

Τέλος, αν κοιτάξει κάποιος την παράδοση τότε θα παρατηρήσει ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετρούσε δύο σερί εντός έδρας νίκες κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας. Οι επιτυχίες αυτές ήρθαν κόντρα στον Πατρίκ Βιεϊρά που είχε αντικαταστήσει προσωρινά όπως αποδείχθηκε τον Χόντσον