Κλοπ: «Δεν είδα ποτέ πιο άδικο παιχνίδι»

Γιούργκεν Κλοπ

i

PrtScr

Κλοπ: «Δεν είδα ποτέ πιο άδικο παιχνίδι»

Κώστας Τσιακλής 22:37 - 30.09.2023 / Ανανεώθηκε: 22:59 - 30.09.2023

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, ήταν έξαλλος με τη διαιτησία στο παιχνίδι με την Τότεναμ και το αποκάλεσε ως το πιο άδικο που είδε ποτέ.

Η Τότεναμ ήταν η νικήτρια του ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Premier League. Οι «Σπερς» επικράτησαν με 2-1 της Λίβερπουλ σε ένα ματς που οι «κόκκινοι» έπαιζαν με εννέα παίκτες ενώ διαμαρτύρονται και για το ακυρωθέν τέρμα του Λουίς Ντίαζ. Ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Γιούργκεν Κλοπ, μίλησε μετά το τέλος του αγώνα και δήλωσε πως δεν έχει δει ποτέ πιο άδικο παιχνίδι από αυτό.

Τότεναμ και Λίβερπουλ τέθηκαν αντιμέτωπες σε παιχνίδι για την 7η αγωνιστική της Premier League, με τους Λονδρέζους να είναι τελικά αυτοί που αναδείχθηκαν νικητές με σκορ 2-1. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ αγωνίστηκε με εννέα παίκτες λόγω αποβολής των Κέρτις Τζόουνς και Ντιόγκο Ζότα.

Ο Γερμανός προπονητής της Λίβερπουλ μίλησε μετά το τέλος του αγώνα και διαμαρτυρήθηκε έντονα για τις διαιτητικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα ο Κλοπ ήταν έξαλλος με το ακυρωθέν γκολ του Λουίς Ντίαζ ενώ σχολίασε και τις δύο κόκκινες κάρτες. Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: 

«Δεν είδα ποτέ ένα παιχνίδι σαν αυτό με τις πιο άδικες συνθήκες, τρελές αποφάσεις. Βάλαμε ένα αυτογκόλ, είναι πολύ δύσκολο να το δεκτείς, αλλά είμαι πραγματικά περήφανος. Η πρώτη κόκκινη κάρτα, ο Κέρτις πατάει την μπάλα και περνάει από πάνω. Δεν είναι κακό τάκλιν. Φαίνεται διαφορετικό σε αργή κίνηση. Πατά με τέρμα το γκάζι την μπάλα και περνάει πάνω από την μπάλα. Αυτό είναι άτυχο. (Για τον Ντιόγκο Ζότα) το πρώτη κίτρινη δεν ήταν κίτρινη. Μετά παίρνει δεύτερη και το να αμύνεσαι με εννέα παίκτες είναι δύσκολο. Είναι τρελό, ο αντίπαλος απλά χτύπησε τα πόδια του μόνος του.

Το γκολ οφσάιντ. Αυτό δεν είναι οφσάιντ όταν το βλέπεις, τράβηξαν τις γραμμές τους λάθος. Η μπάλα είναι ανάμεσα στα πόδια του Μο, τράβηξαν λάθος τη γραμμή και δεν έκριναν τη στιγμή που ο Μο πέρασε σωστά την μπάλα. «Είναι τόσο δύσκολο να το αντιμετωπίσεις».

Την ίδια ώρα ο Κλοπ δήλωσε περήφανος για την ομάδα του. «Ποτέ δεν ήμουν πιο περήφανος για μια ομάδα. Είναι βουνά όλοι οι παίκτες μου. Ακόμα και με δέκα παίκτες ήμασταν πάρα πολύ καλοί, δημιουργούσαμε κινδύνους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος σχολίασε και το αυτογκόλ του Μάτιπ, προστατεύοντας τον ποδοσφαιριστή του: «Κάποιος έπρεπε να βάλει το πόδι εκεί. Ο Ζόελ αμύνθηκε εξαιρετικά καλά σήμερα. Έβαλε το πόδι έξω και μπαίνει στο γκολ. Υπάρχουν χειρότερα πράγματα στη ζωή. Έτσι είναι».

Ο Άγγελος Ποστέκογλου κλήθηκε και αυτός να σχολιάσει το ακυρωθέν γκολ της Λίβερπουλ και απάντησε τα εξής: «Δεν είναι δική μου απόφαση, είναι δική τους απόφαση (των διαιτητών). Αν το έχουν κάνει λάθος, είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει εξήγηση και η Λίβερπουλ θα απογοητευτεί με αυτό, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με εμένα ή εμάς».