Μοιραίος για τον Άρη ο Γκρέι και «χρυσός» βαθμός για τον Λεβαδειακό!
i

Λεβαδειακός-Άρης/©intime

Μοιραίος για τον Άρη ο Γκρέι και «χρυσός» βαθμός για τον Λεβαδειακό!

Αλέξης Σαββόπουλος 17:02 - 21.12.2022 / Ανανεώθηκε: 17:52 - 21.12.2022

Κόλλησε στη Λιβαδειά ο Άρης! Με απ' ευθειας εκτέλεση φάουλ του Πάλμα (64') οι «κίτρινοι» ισοφάρισαν το γκολ του Χάμοντ (38'), μένοντας τελικά στο 1-1 κόντρα στον Λεβαδειακό, καθώς ο Γκρέι σπατάλησε σωρεία ευκαιριών στο τέλος.

Ο Πάλμα έκανε πάλι το καθήκον του, με μια καταπληκτική εκτέλεση φάουλ αλλά αυτή τη φορά δεν ήταν αρκετό για τον Άρη που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει μια δεύτερη συνεχόμενη στο ίδιο γήπεδο ανατροπή με συνέπεια να αφήσει δυο βαθμούς και ταυτόχρονα να χάσει πολύτιμο έδαφος στο κυνήγι των ομάδων που βρίσκονται από πάνω του στη βαθμολογία. Ο λόγος που δεν συνέβη ήταν η ποαροιμοιώδης αστοχία των παικτών της ομάδας του Πάρντιου που σπατάλησαν κλασσικές ευκαιρίες με τον Γκρέι να γίνεται ο μοιραίος χάνοντας κυριολεκτικά τα άχαστα. Ο Λεβαδειακός από την άλλη, πήρε ένα πολύτιμο βαθμό, ξεκινώντας με το δεξί την προσπάθεια που θα κάνει στο δεύτερο γύρο για να σωθεί.

Ο Αρης για 25΄ στο πρώτο ημίχρονο ήταν κυρίαρχος στο ματς. Πίεσε αρκετά την πρώτη μπάλα του Λεβαδειακού με Ματέο και Ετέμπο στον άξονα και έκλεψε μπάλες για να φύγει με προυποθέσεις στην επιθετική του μετάβαση. Όσες φορές το έκανε σωστά είτε δεν κατάφερε να βρει μια καλή πάσα είτε αστόχησε (στο 6΄ ο Ετέμπο, στο 18΄ ο Γκρέι και μια ακόμη με τον Εμπακατά). Σταδιακά ο Λεβαδειακός ισορρόπησε το ματς, άρχισε να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα και στο 38΄ ο Χάμοντ εκμεταλλεύτηκε την κακλή ανασταλτική λειτουργία των φιλοξενούμενων, ανοίγοντας με ωραίο σουτ το σκορ. Ο Πάρντιου αντέδρασε αστραπιαία στην ανάπαυλα. 

Εριξε με το καλημέρα στο ματς Πάλμα, Μαντσίνι, Ιτούρμπε, άλλαξε τη διάταξη και αμέσως και την εικόνα της ομάδας του. Ο Αρης άρχισε να κυκλοφορεί με μεγαλύτερη ταχύτητα την μπάλα, να γίνεται πιο απειλητικός αλλά μια ακόμη καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Πάλμα στο 64΄ έφερε την ισοφάριση. Ο Αρης δεν σταμάτησε εκεί. Συνέχισε να απειλεί και να χάνει ευκαιρίες (όπως αυτή του Ματέο στο 66΄) για την ανατροπή με πιο κραυγαλέα την αδιανόητη σε κενή εστία ευκαιρία που έχασε στο 87΄ ο Γκρέι αλλά και αυτή που ο Τζαμαϊκανός απώλεσε στις καθυστερήσεις, πάλι από πλεονεκτική θέση. Ο Λεβαδειακός θα μπορούσε ενδιάμεσα να κάνει τη ζημιά αλλά ο Κουέστα είχε απάντηση στο καλό σουτ του Μεχία στο 88΄.

Οι ενδεκάδες:

Λεβαδειακός (Γιάσμικο Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Τσάπρας, Ντεντάκης, Μπαχανάκ, Βήχος, Νίκας, Μεχία, Χάμοντ (71΄ Λούα Λούα), Βρακάς (78; Τζημόπουλος) , Μουτίνιο, Δούμτσιος (90+2 Τσιριγώτης)

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Εμπακατά (46΄ Μαντσίνι), Μαζικού, Πίρσμαν, Μπράμπετς, Νταμπό (46΄Ιτούρμπε), Ματέο, Ετέμπο, Γκρέι, Ζερβίνιο (46΄ Πάλμα)

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Το ματς έμεινε στην ισοπαλία εξαιτίας της αστοχίας των παικτών του Άρη μετά το 1-1. Ματέο και Πάλμα πέταξαν στα σκουπίδια κλασσικές ευκαιρίες στερώντας από την ομάδα τους τη νίκη.

MVP

Ο Πάλμα πήγε για δεύτερο σερί παιχνίδι να ξελασπώσει τον Άρη. Ισοφάρισε σε 1-1 με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ και ηγήθηκε της αντεπίθεσης της ομάδας του στην επανάληψη. Δυστυχώς για αυτόν η αστοχία των συμπαικτών του, κράτησε το ματς στην ισοπαλία.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Ο Άλαν Πάρντιου παρέταξε την ομάδα του για πρώτη φορά από το ξεκίνημα με διάταξη 3-5-2 έχοντας να καλύψει την απουσία του Φαμπιάνο, επιλέγοντας για τριάδα στην άμυνα τον μοναδικό στόπερ που είχε διαθέσιμο, τον Μπράμπετς και δυο μπακ πλάι του, Οντουμπάτζο και Πίρσμαν… δίνοντας τις πλευρές σε Μαζικού και Εμπακατά. Στον άξονα Ματέο, Ετέμπο και Νταμπό και ο Ζερβίνιο στο πλευρό του Γκρέι στην επίθεση.

Το σχήμα δεν λειτούργησε καλά στο πρώτο ημίχρονο με συνέπεια ο προπονητής του Αρη να κάνει τρεις αλαγές με την έναρξη της επανάληψης (Μαντσίνι, Πάλμα και Ιτούρμπε) και αλλαγή σχηματισμού σε 4-3-3.

Ο Βέλιτς επέλεξε αρχικά ένα σχήμα που δεν διέφερε και πολύ από αυτό του πρόσφατου αγώνα Κυπέλλου με την επιστροφή στο βασικό σχήμα του Μουτίνιο στην επίθεση και του Χάμοντ στον άξονα και του Ντεντάκη αντί του Κωνσταντινίδη στο δεξί άκρο. Στην επανάληψη και μετά την ισοφάριση γύρισε σε άμυνα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Πάλμα συνεχίζει να σκοράρει και μάλιστα με φάουλ. Έβαλε το 7ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα παραμένοντας πρώτος σκόρερ της ομάδας του.

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH

Ο Άρης ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του για το 2022 με τον τελευταίο εντός έδρας αγώνα κόντρα στον Παναιτωλικό την ερχόμενη Πέμπτη (29/12) στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο Λεβαδειακός από την άλλη μια μέρα νωρίτερα (28/12), υποδέχεται στην έδρα του τον Ιωνικό σε ένα παιχνίδι που μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί και τελικός για την ομάδας της Βοιωτίας.