Μεγάλη νίκη και κορυφή για τη Νις μετά το ντέρμπι της Κυανής Ακτής με τη Μονακό - Μοιραίος ο Μπαλογκάν που έχασε δύο πέναλτι

Ο Μπούλκα αποκρούει το πρώτο πέναλτι του Μπαλογκάν

Μεγάλη νίκη και κορυφή για τη Νις μετά το ντέρμπι της Κυανής Ακτής με τη Μονακό - Μοιραίος ο Μπαλογκάν που έχασε δύο πέναλτι

Ορέστης Καδδάς 00:04 - 23.09.2023 / Ανανεώθηκε: 00:17 - 23.09.2023

Η Νις πήρε μεγάλο διπλό στη Μονακό με το γκολ του Μπογκά στο 91' και ήρωα τον Μπούλκα που απέκρουσε δύο πέναλτι του Μπαλογκάν.

Μονακό και Νις ήταν αήττητες μέχρι το σημερινό ντέρμπι της Κυανής Ακτής, αλλά ο Μπούλκα και ο Μπογκά φρόντισαν ώστε αυτό να πάψει να ισχύει για τη Μονακό. Ο Πολωνός τερματοφύλακας απέκρουσε δύο πέναλτι του Φολαρίν Μπαλογκάν, ενώ ο Ζερεμί Μπογκά με το γκολ στο 91' έδωσε το μεγάλο διπλό στην ομάδα της Νίκαιας. Πλέον η Νις βρίσκεται στην πρώτη θέση της Ligue 1 με 12 βαθμούς και περιμένει τις υπόλοιπες αναμετρήσεις.

Το παιχνίδι άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη Μονακό, καθώς μόλις στο 9' ο Λοτομπά υπέπεσε σε παράβαση και ο διαιτητής μετά τη χρήση VAR έδωσε το πέναλτι. Ο Μπαλογκάν όμως είδε την εκτέλεση του να αποκρούεται από τον Μάρτσιν Μπούλκα.

Στο 55' οι «Μονεγάσκοι» είχαν και δεύτερη ευκαιρία για να μπουν μπροστά στο σκορ, με τον Μοργκάν Σανσόν να παραχωρεί και δεύτερο πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε και πάλι ο Μπαλογκάν, με τον Αμερικάνο όμως να εκτελεί άσχημα στο κέντρο και τον Μπούλκα να μην δυσκολεύεται να του πει και πάλι «όχι».

Οι δύο έμοιαζε ότι θα έμεναν και πάλι αήττητοι αλλά ο Μπογκά είχε άλλη άποψη. Ο Ιβοριανός στο 91' έκανε με όμορφη ατομική ενέργεια και με ένα εξαιρειτικό σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το τελικό 1-0 μέσα στο Πριγκιπάτο. 

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της Ligue 1:

Το πρόγραμμα της επόμενης (7ης) αγωνιστικής: