Το σήκωσε ξανά ο Μόντριτς: Ο καλύτερος παίκτης της Κροατίας για έβδομη συνεχόμενη φορά

Λούκα Μόντριτς

i

©Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images/Ideal Images

Το σήκωσε ξανά ο Μόντριτς: Ο καλύτερος παίκτης της Κροατίας για έβδομη συνεχόμενη φορά

Κώστας Τόπας 15:40 - 21.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:40 - 21.07.2023

Ο Λούκα Μόντριτς επιλέχθηκε και πάλι ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην Κροατία για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Ο 37χρονος μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης λαμβάνει το βραβείο από την ομοσπονδία του για έβδομη συνεχόμενη σεζόν, ενώ συνολικά έχει αναδειχθεί 11 φορές καλύτερος παίκτης της Κροατίας.

Στην τελετή απονομής, εκτιμήθηκε ότι ο Λούκα Μόντριτς οδήγησε την Κροατία στο χάλκινο μετάλλιο στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο και ότι τον περασμένο Ιούνιο η εθνική του ομάδα έφτασε στον τελικό του Nations League, όπου εκεί έχασε στη διαδικασία των πέναλτι από την Ισπανία.

Επιπλέον, αυτή τη σεζόν, ο έμπειρος μέσος των «μερέχνες» έχει κερδίσει τρεις τίτλους με την Ρεάλ Μαδρίτης. Το Copa del Rey, το Σούπερ Καπ Ισπανίας και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Στα 37 του πλέον, ο Μόντριτς θα ξεκινήσει τη 12η σεζόν του στη Μαδρίτη, στην οποία θα μπορούσε να είναι η τελευταία του ντυμένος στα λευκά. Κι αυτό διότι το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο του 2024.

Ο 37χρονος μέσος βρίσκεται στο ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης από το καλοκαίρι του 2012 και αναμφίβολα αποτελεί θρύλο της ομάδας αφού έχει κατακτήσει μαζί της συνολικά 23 τίτλους (πέντε Champions League, πέντε Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, τρία πρωταθλήματα, δύο κύπελλα, τέσσερα ευρωπαϊκά σούπερ καπ και τέσσερα σούπερ καπ Ισπανίας).

Παρά την ηλικία του ο Μόντριτς συνεχίζει να είναι σημαντικός για τη «βασίλισσα» αφού τη φετινή σεζόν κατέγραψε 52 συμμετοχές (με έξι γκολ και έξι ασίστ) σε όλες τις διοργανώσεις. Συνολικά με τη φανέλα των «μερένγκες» έχει 488 εμφανίσεις, με απολογισμό 37 γκολ και 77 ασίστ.