Πόσο κοστίζει ο... killer Μορόν που είναι πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα

Μορόν

i

© Intime

Πόσο κοστίζει ο... killer Μορόν που είναι πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα

Αλέξης Σαββόπουλος 16:38 - 27.11.2023 / Ανανεώθηκε: 16:42 - 27.11.2023

Πως ο Άρης κατάφερε να φέρει στην Ελλάδα με απολαβές μόλις 300.000 ευρώ, ένα σέντερ φορ επιπέδου LaLiga. Το Sportal έχει το στόρι.

Ο Άρης έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα τα τελευταία χρόνια στη θέση του φορ. Μια σειρά από λανθασμένες επιλογές, στέρησαν από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, από το κάτι παραπάνω, ακόμη και στις χρονιές που είχε πραγματικά ποιοτικό ρόστερ και έφτασε μια ανάσα από την κατάληψη της 2ης θέσης. Δεν είχε όμως έναν επιθετικό με το δολοφονικό ένστικτο του σκόρερ. Το ένστικτο που φαίνεται ότι έχει ο Λόρεν Μορόν, που πριν καν βγει ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος, έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο.

Βέβαια ο Ισπανός που σε ένα μήνα θα κλείσει τα 30, δεν είναι κάποιος τυχαίος. Για τρεις διαδοχικές σεζόν στη Μπέτις (2017-20), έβαλε επτά, έξι και δέκα γκολ αντίστοιχα. Ήταν τότε, που τον Γενάρη του 2020 την πόρτα της Μπέτις χτύπησε η Μπαρτσελόνα για να τον αποκτήσει προσφέροντας 20 εκ από τα 50 που ήταν η ρήτρα στο συμβόλαιό του αλλά η Μπέτις την απέρριψε. Ήταν η σεζόν με 39 εμφανίσεις και 12 γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο που προκάλεσε το ενδιαφέρον και από την Τότεναμ και τη Μίλαν. Οι ανδαλουσιανοί δεν τον έδωσαν και από τότε, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον Μορόν, με αποτέλεσμα δυο αποτυχημένους δανεισμούς σε Εσπανιόλ και Λας Πάλμας, η κόντρα με τον προπονητή Πελεγκρίνι και το αναπόφευκτο τέλος στους verdiblancos.

Αυτή τη συγκυρία εκμεταλλεύτηκε ο Άρης μέσω της σχέσης που έχει «χτίσει» με τον αθλητικό διευθυντή Ραμόν Πλάνες ,τον οποίο έφερε σε επαφή με τον Θόδωρο Καρυπίδη, ένας άμεσος συνεργάτης του σε θέματα μεταγραφών. Ο Άρης πρόσφερε αυτό που έψαχνε ο Μορόν, δηλαδή χρόνο και ρόλο και να ξανανιώσει σημαντικός. Πλάτη έβαλε φυσικά και η Μπέτις που ανέλαβε να καλύψει ένα μεγάλο μέρος από το συμβόλαιό του, προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία, που διαφορετικά θα ήταν αδύνατη.

Με αυτό τον τρόπο ο Άρης κατάφερε να φέρει στην Ελλάδα τον- με διαφορά- πιο… value for money επιθετικό. Ένα σέντερ φορ επιπέδου LaLiga με ετήσιες απολαβές μόλις 300.000 ευρώ, αφού αυτή ήταν η συμφωνία με την Μπέτις (γίνονται 350.000 τον δεύτερο χρόνο). Ούτε καν τα μισά από τις απολαβές του Γκρέι, του Καμαρά, του Ιντέγε, του Μήτρογλου…Το λες και το πιο πετυχημένο ντιλ των τελευταίων χρόνων!