Γράφεται ιστορία στο Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών, πρώτο ματς με τρεις γυναίκες διαιτητές
i

Στέφανι Φραπάρ/©FIFA

Γράφεται ιστορία στο Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών, πρώτο ματς με τρεις γυναίκες διαιτητές

Κώστας Τόπας 12:48 - 01.12.2022 / Ανανεώθηκε: 12:48 - 01.12.2022

Η Στεφανί Φραπάρ ετοιμάζεται να γράψει ιστορία το βράδυ της Πέμπτης, αφού μαζί της θα είναι και δύο γυναίκες βοηθοί για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών.

Το παιχνίδι Κόστα Ρίκα - Γερμανία αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και θα το διευθύνει η γυναίκαι ρέφερι Στεφανί Φραπάρ, η οποία για βοηθούς θα έχει επίσης γυναίκες. Τις Νόιζα Μπακ και Κάρεν Ντίαθ Μαρτίνεθ.

Ετσι, η Στεφανί Φραπάρ θα γίνει η πρώτη γυναίκα διαιτητής που σφυρίζει αναμέτρηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανδρών, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης ο αγώνας θα αποτελείται από γυναίκες σε αγώνα ανδρών.

Η Γαλλίδα ρέφερι ήταν ήδη η πρώτη που ορίστηκε ως τέταρτη ενώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, ενώ στο παρελθόν είχε γράψει ξανά ιστορία όταν έγινε η πρώτη γυναίκα που διηύθυνε τελικό Κυπέλλου Γαλλίας ανάμεσα στη Νις και τη Ναντ. Επίσης τον Μάρτιο του 2021 ήταν η πρώτη γυναίκα που σφύριξε αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου. Τέλος ήταν ρέφερι και στον αγώνα ανδρών του Champions League και συγκεκριμένα το Γιουβέντους-Ντιναμό Κιέβου (3-0), ενώ το 2019 διηύθυνε τον τελικό του ευρωπαϊκού Super Cup, μεταξύ Λίβερπουλ και Τσέλσι (κ.α. 1-1, παρ. 2-2, πεν. 5-4).