Και στο τέλος αποκλείονται οι Γερμανοί...
i

Ο Μουσιάλα / © Intime

Και στο τέλος αποκλείονται οι Γερμανοί...

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 22:58 - 01.12.2022 / Ανανεώθηκε: 23:28 - 01.12.2022

Η Γερμανία μπορεί να έριξε τεσσάρα στην Κόστα Ρίκα (2-4), όμως λόγω της μεγάλης νίκης της Ιαπωνίας επί της Ισπανίας στο άλλο ματς του ομίλου, αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων για δεύτερο σερί Μουντιάλ.

Πικρή νίκη πανηγύρισε η Γερμανία κόντρα στην Κόστα Ρίκα, αφού παρά την επικράτηση της με 4-2, έμεινε για δεύτερο σερί Παγκόσμιο Κύπελλο εκτός από τη φάση των ομίλων λόγω της μυθικής ανατροπής της Ιαπωνίας επί της Ισπανίας στο άλλο παιχνίδι του ομίλου.

Οι Γερμανοί με το... καλημέρα έδειξαν τις προθέσεις τους, καθώς μόλις στο 10ο λεπτό πήραν το προβάδισμα στο σκορ με τον Γκνάμπρι, ενώ στη συνέχεια έχασαν και πάρα πολλές ευκαιρίες κόντρα σε μια Κόστα Ρίκα, η οποία δεν μπορούσε να περάσει το κέντρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως όχι απλά πέρασε το κέντρο, αλλά έφερε και τούμπα το ματς χάρη σε δύο γκολ των Τεχέδα (58’) και Βάργκας (70’), αφήνοντας «αγάλματα» τα «Πάντσερ», αλλά και όλον τον πλανήτη.

Ωστόσο, με το που πέρασε στον πάγκο ο Κάι Χάβερτς η τάξη αποκαταστάθηκε. Ο ταλαντούχος μέσος της Τσέλσι με δύο δικά του γκολ (73', 85') έκανε την ανατροπή στην ανατροπή, δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ στο 89' ο Φίλκρουγκ διαμόρφωσε το τελικό 2-4.

Κόστα Ρίκα (Λουίς Φερνάντο Σουάρες): Νάβας, Ντουάρτε, Γουόστον, Βάργκας, Φούλερ (74’ Μπένετ), Μπόρχες, Τεχέδα (90’ Κοντρέρας), Οβιέδο (90’ Γουίλσον), Αγκιλέρα (46’ Σάλας), Κάμπελ, Βενέγκας (74’ Ματαρίτα).

Γερμανία (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Κίμιχ, Σούλε (90’ Γκίντερ), Ρούντιγκερ, Ράουμ (67’ Γκέτσε), Γκιντογκάν (55’ Φίλκρουγκ), Γκορέτσκα (46’ Κλόστερμαν), Γκνάμπρι, Μουσιάλα, Σανέ, Μίλερ (67’ Χάβερτς).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η γρήγορη ισοφάριση που δέχτηκε η Κόστα Ρίκα μετά την ολική ανατροπή που είχε πετύχει, της «έκοψε» τα φτερά και το μομέντουμ το είχε ξανά η σαφώς ποιοτικότερη Γερμανία. Κάπως έτσι τα «Πάντσερ» πήραν και εκ νέου το προβάδισμα και στη συνέχεια τη νίκη.

MVP: Μπορεί ο Μουσιάλα για ένα ακόμη παιχνίδι να ήταν σε όλο το γήπεδο, ενώ καλό ματς έκανε και ο Κίμιχ, αλλά ο Κάι Χάβερτζ, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο, με δύο δικά του γκολ έκανε την ανατροπή στην ανατροπή.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Η Γερμανία αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων για δεύτερο σερί Μουντιάλ, κάτι το οποίο δεν είχε συμβεί στις 16 (!) προηγούμενες διοργανώσεις. Από το 1954 δηλαδή...