Ο Εν Νεσίρι «πέταξε» στα 2,78 μ. και ξεπέρασε Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιβάι Γκαρσία (vids)
i

Το άλμα του Εν Νεσιρί/©Intime

Ο Εν Νεσίρι «πέταξε» στα 2,78 μ. και ξεπέρασε Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιβάι Γκαρσία (vids)

Κώστας Τόπας 11:15 - 11.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:15 - 11.12.2022

Ο Γιουσέφ Εν Νεσίρι πήδηξε εντυπωσιακά στον αέρα, σκόραρε με υπέροχη κεφαλιά και στο τέλος έστειλε το Μαρόκο στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το Μαρόκο συνεχίζει και γράφει ιστορία στο Παγκόσμιο Κύπελλο μιας και πλέον βρίσκεται στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Η πορεία που καταγράφει η χώρα της Αφρικής είναι αξιοθαύμαστη και τα όνειρά της για την κατάκτηση του τροπαίου συνεχίζονται.

Κόντρα στην Πορτογαλία, ο Εν Νεσιρί ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα μιας κι από δική του κεφαλιά διαμορφώθηκε το τελικό σκορ (1-0). Το γκολ που πέτυχε ο 25χρονος φορ της Σεβίλλης δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση για τον ίδιο, καθώς χρειάστηκε να φτάσει ως τα 2.78 μέτρα (!) για να πάρει την κεφαλιά κι εν συνεχεία να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Επίδοση που κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων τουλάχιστον την τελευταία 20ετία που οι υπολογισμοί έχουν γίνει ευκολότεροι.

Ακόμη και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, γνωστός συν τοις άλλοις για την αλτική του ικανότητα, έμεινε εντυπωσιασμένος στον πάγκο με το γκολ του Νεσιρί. Ο 37χρονος αστέρας όταν φορούσε τη φανέλα της Γιουβέντους σκόραρε απέναντι στη Σαμπντόρια με άλμα το οποίο είχε μετρηθεί στα 2,63 μέτρα, ενώ ακόμα και σήμερα κρατάει το ρεκόρ με 2.93 μ. στην αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη σεζόν 2012-13.

Το άλμα του Μαροκινού στράικερ ξεπέρασε επίσης κι εκείνο του Λιβάι Γκαρσία της ΑΕΚ, στο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο τον Οκτώβριο του 2021. Ο επιθετικός της Ένωσης είχε καταρρίψει την επίδοση του CR7 κατά 14 εκατοστά, φτάνοντας τα 2,7 μέτρα!