Απίστευτο και όμως αληθινό: Η Ιαπωνία έχει κερδίσει δύο φορές την Ισπανία με μέσο όρο κατοχής 20%

Ιαπωνία

i

Ιαπωνία/ ©Photo by Lars Baron/ Getty images

Απίστευτο και όμως αληθινό: Η Ιαπωνία έχει κερδίσει δύο φορές την Ισπανία με μέσο όρο κατοχής 20%

Μαρία Δαλιάνη • 20:30 - 01.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:56 - 05.12.2023

Μετά το Μουντιάλ του Κατάρ η Ιαπωνία επικράτησε επί της Ισπανίας και στο Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών, με μέσο όρο κατοχής 20%.

Η αλήθεια είναι πως στο μυαλό του κάθε φιλάθλου υπάρχουν κάποια δεδομένα. Κάποιες ομάδες που είναι πιο ισχυρές και κάποιες πιο αδύναμες. Η Ισπανία είναι μία από τις ομάδες που θεωρούνται φαβορί όπου και αν αγωνίζονται και με όποιον και αν αγωνίζονται. Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις! 

Το μεσημέρι της Δευτέρας η Ιαπωνία έκανε την έκπληξη και επικράτησε με 4-0 επί της «φούρια Ρόχα» και άφησε στης δεύτερη θέση τις Ισπανίδες.Η ιστορία όμως μας δείχνει για άλλη μια φορά πως επαναλαμβάνεται! Η Ισπανία δεν κατόρθωσε να ξεπεράσει εμπόδιο της Ιαπωνίας ούτε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ ούτε κι στο Μουντιάλ γυναικών!

Απίστευτη Ιαπωνία: «Διέλυσε» την Ισπανία με τεσσάρα και προκρίθηκε στη φάση των «16»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

12:17 - 31.07.2023

Απίστευτη Ιαπωνία: «Διέλυσε» την Ισπανία με τεσσάρα και προκρίθηκε στη φάση των «16»

Η Ιαπωνία «σκόρπισε» με 4-0 την Ισπανία στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. Αμφότερες πήραν την πρόκριση στη φάση των «16». Ζάμπια και Κόστα Ρίκα αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση.

Κανείς δεν περίμενε την συντριβή της Ισπανίας χθες από την Ιαπωνία με 4-0 για το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών γεγονός που προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς. Δεν ήταν ομως η πρώτη φορά που συνέβει κάτι τέτοιο καθώς, αν γυρίσουμε το ημερολόγιο λίγους μήνες πίσω και πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ θα θυμιθούμε την επικράτηση των Γιαπωνέζων επί των Ισπανών με 2-1.

Το αξιοπερίεργο όμως δεν είναι τόσο οι ήττες των Ισπανών σε άνδρες και γυναίκες από μια ομάδα θεωρητικά κατώτερη καθώς δεν είναι πρώτη φορά που αουτσαιντερ κάνει την έκπληξη αλλά το γεγονός ότι οι νίκες αυτές ήρθαν με μέσο όρο κατοχής 20%.

Η Εθνική Ισπανίας ανδρών του Λουις Ενρίκε τον Δεκέμβριο δέχτηκε την ήττα με 2-1 από την Ιαπωνία του Μιτόμα με τους Γιαπωνέζους να ολοκληρώνουν το ματς με 23% κατοχή της μπάλας.Πράγμα που για πολλούς είναι και το λογικό από την στιγή που μια ομάδα σαν την Ιαπωνία μπαίνει στο γήπεδο προκειμένου να μην δεχτεί γκολ από εκεί και πέρα ότι έρθει είναι καλοδεχούμενο.

Η Ιαπωνία το έκανε πάλι όμως αυτή την φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Οι τυπικά γηπεδούχες συνέτρεψαν τις Ισπανίδες με το εκκωφαντικό 4-0 έχοντας συνολικά 7 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων οι πέντε ήταν στις εστία με το ποσοστό κατοχής της μπάλας να αγγίζει το 18%.