Απίστευτη Ιαπωνία: «Διέλυσε» την Ισπανία με τεσσάρα και προκρίθηκε στη φάση των «16»

Ιαπωνία - Ισπανία

i

Ιαπωνία - Ισπανία/ ©Photo by Katelyn Mulcahy - FIFA/Getty Images

Απίστευτη Ιαπωνία: «Διέλυσε» την Ισπανία με τεσσάρα και προκρίθηκε στη φάση των «16»

Ελένη Ανδρικοπούλου 12:17 - 31.07.2023 / Ανανεώθηκε: 12:25 - 31.07.2023

Η Ιαπωνία «σκόρπισε» με 4-0 την Ισπανία στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. Αμφότερες πήραν την πρόκριση στη φάση των «16». Ζάμπια και Κόστα Ρίκα αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση.

Φανταστική Ιαπωνία! Σε ένα ματς που ίσως να μην είχαν ονειρευτεί ούτε οι ίδιες οι Γιαπωνέζες επικράτησαν με 4-0 της Ισπανίας στο Wellington Regional Stadium στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου του Μουντιάλ Γυναικών

Η Ιαπωνία «πάγωσε» μόλις στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης την Ισπανία, καθώς η Χινάτα Μιγιαζάουα βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και νίκησε με άψογο πλασέ την Μίσα Ροντρίγκες κάνοντας το 1-0. Στο 29΄η Ρίκο Ουέκι διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα της με δυνατό σουτ και «εκμεταλλευόμενη» την κόντρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 

Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος του αγώνα η Ιαπωνία «ξαναχτύπησε». Η Χινάτα Μιγιαζάουα με ένα πανέμορφο πλασέ έκανε το 3-0 για την ομάδα της, πετυχαίνοντας παράλληλα και το δεύτερο προσωπικό της τέρμα. 

Οι Γιαπωνέζες εκμεταλλεύτηκαν τις γρήγορες αντεπιθέσεις και τις αποτελεσματικότητά τους, αφού σε τρεις προσπάθειας στο αντίπαλο τέρμα πέτυχαν τρία γκολ! Στο δεύτερο μέρος η Ισπανία συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, δημιούργησε φάσεις για να μειώσει αλλά μάταια! 

Η «φούρια ρόχα» όχι μόνο δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ, αλλά δέχθηκε κι άλλο. Η Μίνα Τανάκα, που πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο στο 67' λίγα λεπτά αργότερα (82') με εξαιρετική ατομική προσπάθεια και όμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της Ιαπωνίας και διαμορφώνοντας το τελικό 4-0! 

Με αυτό τον τρόπο η Ιαπωνία έκανε το τρία στα τρία, συγκέντρωσε εννιά βαθμούς και πέρασε ως πρώτη στον τρίτο όμιλο στους «16». Το εισιτήριο στην επόμενη φάση πήρε κι η Ισπανία έχοντας έξι βαθμούς και τερματίζοντας δεύτερη. 

Η Λίντα Καϊσέδο νίκησε τη μάχη με τον καρκίνο στα 15 της, κατέρρευσε στην προπόνηση της Κολομβίας και «εκτέλεσε» τη Γερμανία
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

10:35 - 31.07.2023

Η Λίντα Καϊσέδο νίκησε τη μάχη με τον καρκίνο στα 15 της, κατέρρευσε στην προπόνηση της Κολομβίας και «εκτέλεσε» τη Γερμανία

Η Λίντα Καϊσέδο συμμετέχει για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών και έχει ήδη καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί. Η 18χρονη φορ πριν από τρία χρόνια είχε διαγνωστεί με καρκίνο στις ωοθήκες και μερικά 24ωρα πριν το ματς με την Γερμανία κατέρρευσε στην προπόνηση της Κολομβίας. Όμως, δεν τα παράτησε...

Αποχαιρέτησαν Ζάμπια και Κόστα Ρίκα 

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ζάμπια επιβλήθηκε 3-1 της Κόστα Ρίκα, όμως αμφότερες αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση. Τα γκολ για τη Ζάμπια σημείωσαν οι Λουσόμο Μουέμπα (3΄), Μπάρμπρα Μπάντα (31΄) και Ραχίλ Κουντανάντζι (90+3'). Το μοναδικό γκολ των ηττημένων πέτυχε η Μελίσα Ερέρα.