Πρώτη νίκη σε Μουντιάλ Γυναικών για το Μαρόκο που ελπίζει σε πρόκριση (vid)
i

©glomex

Πρώτη νίκη σε Μουντιάλ Γυναικών για το Μαρόκο που ελπίζει σε πρόκριση (vid)

Κώστας Τσιακλής 10:03 - 30.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:11 - 30.07.2023

Το Μαρόκο επικράτησε με 1-0 της Νότιας Κορέας και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη σε Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών.

Το Μαρόκο πήρε την πρώτη του νίκη σε Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών αφού επικράτησε με 1-0 της Νότιας Κορέας στη δεύτερη αγωνιστική του 8ου ομίλου. Πλέον οι Μαροκινές ελπίζουν σε πρόκριση στα νοκ-άουτ και αναμένουν το αποτέλεσμα του Γερμανία-Κολομβία που θα διεξαχθεί στις 12:30. 

Μαρόκο και Νότια Κορέα διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του 8ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. Οι δύο ομάδες είχαν ηττηθεί στην πρώτη αγωνιστική και έτσι η νίκη ήταν μονόδρομος. Τελικά η ομάδα που την πήρε ήταν το Μαρόκο με γκολ της Ιμπντισάμ Ζράιντι στο 8'. 

Αυτή ήταν και η πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι. Η Μαροκινή επιθετικός εκμεταλλεύτηκε την ωραία σέντρα της Χανάν Αΐτ Ελ Χατζ και με εξαιρετική κεφαλιά έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα της. Στο 14' η Χονγκ στην προσπάθεια της να απομακρύνει τη μπάλα λίγο έλειψε να πετύχει το αυτογκόλ της διοργάνωσης και να κάνει το 2-0 για το Μαρόκο

Η κορυφαία φάση της Νότιας Κορέας ήταν στο 26΄ με την άστοχη κεφαλιά της Παρκ. Δύο λεπτά αργότερα το Μαρόκο απείλησε ξανά όμως το σουτ της Σάλμα Αμανί μέσα από την περιοχή έφυγε πάνω από την εστία. Άουτ κατέληξε το σουτ και της Χιζλάν Τσεμπάκ στο 32'. Στο 87' η Νότια Κορέα άγγιξε ξανά την ισοφάρισε όμως το σουτ της Φερ έφυγε δίπλα από το δοκάρι της Ελ-Ρμίτσι

Η Τζαμάικα πανηγύρισε την πρώτη της νίκη σε Μουντιάλ Γυναικών και έβαλε «φωτιά» στον 6ο όμιλο (vid)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

17:47 - 29.07.2023

Η Τζαμάικα πανηγύρισε την πρώτη της νίκη σε Μουντιάλ Γυναικών και έβαλε «φωτιά» στον 6ο όμιλο (vid)

Η Τζαμάικα πανηγύρισε την πρώτη της νίκη σε Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών αφού επικράτησε με 1-0 του Παναμά. Οι Τζαμαϊκανές πλέον ελπίζουν σοβαρά σε πρόκριση την ίδια ώρα που ο Παναμάς έμεινε και μαθηματικά εκτός συνέχειας.

Το σκορ παρέμεινε μέχρι το τέλος και το Μαρόκο πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην ιστορία του σε Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η Νότια Κορέα είχε 16 τελικές προσπάθειες στο παιχνίδι ωστόσο καμία δεν ήταν εντός στόχου.

Με τη νίκη του το Μαρόκο έφτασε στους τρεις βαθμούς και ισοβαθμεί μαζί με Γερμανία και Κολομβία που συγκρούονται στις 12:30. Από την άλλη η Νότια Κορέα παρέμεινε χωρίς βαθμό και αν το άλλο παιχνίδι λήξει ισόπαλο θα μείνει και μαθηματικά εκτός συνέχειας.