Η Λόρεν Τζέιμς χάρισε την νίκη στην Αγγλία και είναι ένα βήμα πριν τους «16» - Ανησυχία στις Πρωταθλήτριες Ευρώπης για την Γουόλς

Αγγλία - Δανία

i

Αγγλία - Δανία/ ©Photo by Visionhaus/ Getty Images

Η Λόρεν Τζέιμς χάρισε την νίκη στην Αγγλία και είναι ένα βήμα πριν τους «16» - Ανησυχία στις Πρωταθλήτριες Ευρώπης για την Γουόλς

Ελένη Ανδρικοπούλου 13:55 - 28.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:00 - 28.07.2023

Με το γκολ της Λόρεν Τζέιμς στο 6ο λεπτό του ματς η Αγγλία πήρε την νίκη κόντρα στη Δανία κι έκανε το δύο στα δύο στον τέταρτο όμιλο του Μουντιάλ Γυναικών. Οι Πρωταθλήτριες Ευρώπης είναι μία ανάσα από την πρόκριση στη φάση των «16». Τραυματίστηκε η Κίρα Γουόλς στο 38' κι αποχώρησε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο.

Μία ανάσα από την πρόκριση στη φάση των «16» είναι η Αγγλία. Οι Πρωταθλήτριες Ευρώπης, χωρίς να πείσουν για ακόμη ένα ματς, πήραν την νίκη με 1-0 κόντρα στην Δανία στο Sydney Football Stadium στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε η Λόρεν Τζέιμς στο 6ο λεπτό με υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή. Η Αγγλία είχε κι άλλες ευκαιρίες να πετύχει γκολ, χωρίς όμως να τα καταφέρνει. 

Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των «τριών λιονταριών» για τον τραυματισμό της Κίρα Γουόλς, η οποία αποχώρησε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο στο 38΄ μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα της. Η ατυχία χτυπά ξανά την πόρτα των Πρωταθλητριών Ευρώπης μετά τους τραυματισμούς της Μπεθ Μιντ και της Λία Γουίλιαμσον. 

Η Δανία είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο φινάλε του ματς (87΄), αλλά η κεφαλιά της Βανγκσγκάαρντ σταμάτησε στο δοκάρι. 

Με δύο γκολ σε πέντε λεπτά η Αργεντινή πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στην Νότια Αφρική
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

08:52 - 28.07.2023

Με δύο γκολ σε πέντε λεπτά η Αργεντινή πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στην Νότια Αφρική

Η Αργεντινή αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ πέτυχε δύο γκολ στο 74΄ και στο 79' στο ματς με την Νότια Αφρική και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας. Αμφότερες μόνο με... θαύμα μπορούν να πάρουν την πρόκριση στη φάση των «16».

Η Αγγλία βρίσκεται στην πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου με έξι βαθμούς, τρεις περισσότερους από την Δανία και την τελευταία αγωνιστική παίζει κόντρα στην Κίνα. Οι Ασιάτισσες αντιμετωπίζουν σε σε λίγα λεπτά την Αϊτή, που αμφότερες δεν έχουν κάποιο βαθμό ακόμα στο τουρνουά.