Oι ΗΠΑ ήρθαν ισόπαλες με την Ολλανδία μετά από ένα συναρπαστικό ματς

ΗΠΑ - Ολλανδία

i

ΗΠΑ - Ολλανδία/ ©Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Oι ΗΠΑ ήρθαν ισόπαλες με την Ολλανδία μετά από ένα συναρπαστικό ματς

Ελένη Ανδρικοπούλου 08:51 - 27.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:51 - 27.07.2023

Η Ολλανδία βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο 17ο λεπτό, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα στο 62΄, στην αναμέτρηση που έγινε στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του πέμπτου ομίλου του Μουντιάλ Γυναικών 2023.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κοντραρίστηκαν με την Ολλανδία στο Wellington Regional Stadiumπλαίσιο στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του πέμπτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Ήταν ένα ματς που ανυπομονούσε να δει πολύς κόσμος, καθώς πέραν του ότι πρόκειται για δύο πολύ καλές ομάδες ήταν και η επανάληψη του τελικού του Μουντιάλ 2019. 

Η Ολλανδία ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και πήρε το προβάδισμα στο 17ο λεπτό μετά από ένα όμορφο σουτ της μέσου Ζιλ Ρορντ. Με το 1-0 πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Οι ΗΠΑ πήγαν με μειονέκτημα στο ημίχρονο σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά από το 2011.

Στο δεύτερο μέρος οι ΗΠΑ μπήκαν πολύ πιο δυνατά και πίεσαν για την ισοφάριση. Το γκολ για τις τέσσερις φορές πρωταθλήτριες ήρθε στο 62ο λεπτό του ματς, όταν η Χόραν μετά από ένα κόρνερ της Ρόουζ Λαβέλ νίκησε με κεφαλιά την Ολλανδή τερματοφύλακα, Ντάφνε φαν Ντόμσελαρ.

Να σημειώσουμε επίσης ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν φέρει ισοπαλία σε αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 2015.

Οι δύο ομάδες έχουν από τέσσερις βαθμούς και βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του πέμπτου ομίλου. Οι ΗΠΑ παραμένουν στην κορυφή εξαιτίας της διαφοράς τερμάτων από την Ολλανδία. Την προσεχή Τρίτη (1/8) οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν την Πορτογαλία και η Ολλανδία το Βιετνάμ.