Διαιτήτρια στο Μουντιάλ Γυναικών... ακύρωσε και μέτρησε γκολ ταυτόχρονα
i

©glomex

Διαιτήτρια στο Μουντιάλ Γυναικών... ακύρωσε και μέτρησε γκολ ταυτόχρονα

Μαρία Δαλιάνη • 20:10 - 26.07.2023 / Ανανεώθηκε: 17:56 - 05.12.2023

Στην αναμέτρηση ανάμεσα σε Ισπανία και Ζάμπια, για το Μουντιάλ Γυναικών, η ρέφερι του αγώνα, Ο Χιόν-τζίονγκ, κατόρθωσε να μετρήσει και να ακυρώσει γκολ ταυτόχρονα.

Σε... περίπατο μετατράπηκε για την Ισπανία ο αγώνας με την Ζάμπια, αφού οι «φούριας ρόχας» επικράτησε με 5-0 της αντιπάλου της, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Τα γκολ για την τυπικά γηπεδούχο σημείωσαν οι Αμπελέιρα (9′), Ερμόσο (13′, 70′) και η Ρεδόνδο (69′, 85′). 

«Ούτε γκολ, ούτε οφσάιντ»

Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν το μπέρδεμα που δημιουργήθηκε από τη διαιτητή του αγώνα, όταν τα αγγλικά της παραλίγο να φέρουν την ακύρωση ενός κανονικού γκολ! Ειδικότερα, μετά το τέταρτο τέρμα που σημείωσαν οι Ισπανίδες, η Ο Χιόν-τζίονγκ έσπευσε να ελέγξει την φάση για οφσάιντ.

Μόλις βγήκε η απόφαση, η Νοτιοκορεάτισσα... μπέρδεψε λίγο τη γλώσσα της και ανακοίνωσε στο κοινό πως δεν υπάρχει ούτε γκολ, ούτε παράβαση. Όπως ήταν αναμενόμενο, το κοινό μπερδεύτηκε, αφού δεν ήξερε τελικά τι ισχύει. Ευτυχώς η ίδια αντιλήφθηκε γρήγορα το λάθος της και έσπευσε να το διόρθωσε φωνάζοντας «γκολ, γκολ, γκολ!».

Η Ισπανία «διέλυσε» με 5-0 την Ζάμπια και πήρε την πρόκριση για τους «16» του Μουντιάλ Γυναικών - Έγραψε ιστορία η Ερμόσο
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

13:34 - 26.07.2023

Η Ισπανία «διέλυσε» με 5-0 την Ζάμπια και πήρε την πρόκριση για τους «16» του Μουντιάλ Γυναικών - Έγραψε ιστορία η Ερμόσο

Η Ισπανία πήρε την νίκη με 5-0 κόντρα στη Ζάμπια παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο και προκρίθηκε στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2023. Η Τζένιφερ Ερμόσο πέτυχε το 50ο διεθνές της γκολ.

Η Ισπανία μετά και την επικράτηση της επί της Ζάμπια ουσιαστικά, «σφράγισε» το εισιτήριο για τη νοκ-άουτ φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μαζί της προκρίθηκαν και οι Ιαπωνέζες, με την αναμέτρηση των δύο ομάδων την Δευτέρα (31/07) να κρίνει την πρωτιά, ενώ τη Ζάμπια να αντιμετωπίζει την Κόστα Ρίκα θέλοντας να πάρει την πρώτη της νίκη σε Μουντιάλ.