Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών: Οι Γιαπωνέζες άφησαν πεντακάθαρα τα αποδυτήρια και δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν το προσωπικό! (vids)

Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών: Οι Γιαπωνέζες άφησαν πεντακάθαρα τα αποδυτήρια και δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν το προσωπικό! (vids)

Sportal newsroom 18:05 - 24.07.2023 / Ανανεώθηκε: 18:08 - 24.07.2023

Οι Ιάπωνες είναι γνωστοί για τους καλούς τρόπους τους κάτι το οποίο μας υπενθύμισε για άλλη μία φορά η Εθνική ομάδα γυναικών της Ιαπωνίας καθώς, μετά τη νίκη επί της πρωτοεμφανιζόμενης Ζάμπιας με 5-0 και την κατάληψη της πρώτης θέσης του 3ου ομίλου, φρόντισε να συμμαζέψει τα αποδυτήρια και να ευχαριστήσει το προσωπικό.

Σε μία κίνηση ανθρωπιάς προχώρησε η γυναικεία ομάδα της Ιαπωνίας με την ολοκλήρωση του αγώνα με αντίπαλο την πρωτοεμφανιζόμενη Ζάμπια δείχνοντας μια διαφορετική πλευρά του ποδοσφαίρου. Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών η Ιαπωνία καθώς, επικράτησε με το εκκωφαντικό 5-0 επί της Ζάμπια και έπιασε στην κορυφή του ομίλου την Ισπανία. 

Η αρχή έγινε στο 43' όπου οι «Σαμουράοι» άνοιξαν το σκορ με γκολ της Μιγιαζάβα ενώ στο δεύτερο μισό έκαναν επίδειξη δύναμης και πέτυχαν τέσσσερα γκολ διαμορφώνοντας το τελικό 5-0. Την επόμενη αγωνιστική η Ιαπωνία αντιμετωπίζει την Κόστα Ρίκα ενώ η Ισπανία την Ζάμπια για τον 3ο όμιλο.

Ωστόσο, αυτό που κέρδισε την παράσταση δεν ήταν τόσο η εμφάνιση των Γιαπονέζων όσο η άριστη συμπεριφορά που έδειξαν μετα το πέρας της αναμέτρησης. Η Ιαπωνία ως ένδειξη σεβασμού προς το προσωπικό που είναι υπεύθυνο για να καθαρίζει τα αποδυτήρια τα άφησε πεντακάθαρα στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα αγάπης και ευχαρίστησης. 

Η εικόνα των αποδυτηρίων δεν θύμιζε με τίποτα αυτή που έχουμε συνηθήσει μετά την ολοκλήρωση των αγώνων. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το «μετά» ήταν ίδιο με το «πριν». Μάλιστα άφησαν και ένα μήνυμα στο πίνακα γράφοντας στα γιαπωνέζικα «Ευχαριστώ». Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στο Μουντιάλ του Κατάρ με την ανδρική ομάδα της Ιαπωνίας να αφήνει και αυτή πεντακάθαρα τα αποδυτήρια με την εικόνα τους να είναι τελείως διαφορετική από αυτή που έχουμε συνηθήσει καθώς, οι ομάδες ειδικά μετά τις νίκες αφήνουν τα αποδυτήρια τους ακατάστατα ενώ το αξιωσημείωτο είναι πως και οι Γιαπωνέζοι πού είχαν πάρει στο γήπεδο για να δουν το Ιαπωνία - Γερμανία, με την λήξη του αγώνα καθάρισαν την εξέδρα πριν αναχωρήσουν από το γήπεδο.

©Barclays WSL Instagram

Η κίνηση αυτή των «Ναντεσίκο» απέσπασε θετικά σχόλια από τους φίλους των social media με τους χρήστες του instagram να σχολιάζουν «άνθρωποι με σεβασμό», «Να είσαι πάντα ευγενικός και να έχεις επίγνωση», «Για αυτο αγαπώ τους Ιάπωνες οπαδούς και την ομάδα». Το σίγουρο είναι ότι τέτοιες κινήσεις ομοεφαίνουν ακόμα περισσότερο το ποδόσφαιρο δείχνιντας μία άλλη πλευρά του.