Έγινε η πρώτη έκπληξη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών - Η Τζαμάικα έβαλε φρένο στη Γαλλία (vid)

Γαλλία - Τζαμάικα

i

Γαλλία - Τζαμάικα/ ©Photo By Cameron Spencer/ Getty Images

Έγινε η πρώτη έκπληξη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών - Η Τζαμάικα έβαλε φρένο στη Γαλλία (vid)

Κώστας Τσιακλής 15:12 - 23.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:32 - 23.07.2023

Η πρώτη έκπληξη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών είναι γεγονός. Η μαχητική Τζαμάικα κατάφερε να κρατήσει στο 0-0 τη Γαλλία και να πάρει τον πρώτο της βαθμό στη διοργάνωση.

Η Γαλλία είναι το πρώτο μεγάλο φαβορί που δεν κατάφερε να κερδίσει στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Οι «τρικολόρ» δεν κατάφεραν να λυγίσουν την αντίσταση της μαχητικής Τζαμάικας και «κόλλησαν» στη λευκή ισοπαλία.

Η Γαλλία αντιμετώπισε την Τζαμάικα στο Σίδνει στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών και ήταν το απόλυτο φαβορί για τη νίκη. Τελικά κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε αφού οι Τζαμαϊκανές κατάφεραν να διατηρήσουν το μηδέν στην άμυνα και να πάρουν τον πρώτο τους βαθμό σε Μουντιάλ γυναικών.

Οι Γαλλίδες προσπάθησαν να ελέγξουν το παιχνίδι και να επιβάλουν το ρυθμό τους από το ξεκίνημα ωστόσο δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση να εντυπωσιάσουν. Η πρώτη πραγματικά καλή φάση ήταν στο 35’ με το σουτ της Καντιτιανού Ντιανί μέσα από την περιοχή όμως η Ρεμπέκα Σπενς είχε την απάντηση, διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ.

Η Λίτλτζον δεν έκανε χειραψία και επιτέθηκε στην Φουρντ επειδή θεωρεί πως η Αυστραλή βρίσκεται σε σχέση με την πρώην της (vid)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

11:40 - 23.07.2023

Η Λίτλτζον δεν έκανε χειραψία και επιτέθηκε στην Φουρντ επειδή θεωρεί πως η Αυστραλή βρίσκεται σε σχέση με την πρώην της (vid)

Η Ρουέσα Λίτλτζον δεν έκανε χειραψία και επιτέθηκε στην Κάιτλιν Φουρντ στο παιχνίδι της Ιρλανδίας με την Αυστραλία αφού θεωρεί πως η Αυστραλή είναι σε σχέση με την πρώην σύντροφο της, Κέιτι Μακάμπε (αρχηγίνα της Εθνικής Ιρλανδίας).

Η Τζαμάικα είχε και αυτή τη δική της καλή ευκαιρία με τη «βολίδα» της Καντίτζα Σο στο 41΄ της αναμέτρησης. Η κορυφαία φάση του αγώνα ήταν για τη Γαλλία στο 90’. Τότε η Ντανί έπιασε μια εξαιρετική κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής όμως είδε τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι. Τέλος στο 92’ η κορυφαία παίκτρια της Τζαμάικα, Σο, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα της με δέκα παίκτες για το υπόλοιπο του αγώνα.

Κάπως έτσι οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στον έκτο όμιλο με ένα βαθμό. Το άλλο ματς του ομίλου θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (24/07) μεταξύ της Βραζιλίας και του Παναμά. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν μόλις το δεύτερο 0-0 στη διοργάνωση, μετά από αυτό στο Νιγηρία-Καναδάς.