Το γκολ της Βαν ντερ Χράγκτ ήταν αρκετό για να δώσει την νίκη στην Ολλανδία κόντρα στην Πορτογαλία (vids)

Ολλανδία

i

Ολλανδία/ ©Photo by Lars Baron/ Getty Images

Το γκολ της Βαν ντερ Χράγκτ ήταν αρκετό για να δώσει την νίκη στην Ολλανδία κόντρα στην Πορτογαλία (vids)

Ελένη Ανδρικοπούλου 12:43 - 23.07.2023 / Ανανεώθηκε: 12:36 - 25.07.2023

Η Ολλανδία επικράτησε με 1-0 της Πορτογαλίας χάρη στο γκολ της Στεφανί Βαν ντερ Χράγκτ στο 13ο λεπτό στην πρεμιέρα τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών 2023.

Η Ολλανδία και η Πορτογαλία κοντραρίστηκαν στο Dunedin Stadium στην πρεμιέρα τους στο Μουντιάλ 2023. Οι «τουλίπες» κατάφεραν να πάρουν την νίκη με 1-0 χάρη στο γκολ της Στεφανί Βαν ντερ Χράγκτ στο 13ο λεπτό. 

Χρειάστηκε η παρέμβαση του VAR για να μετρήσει το γκολ της 30χρονης αμυντικού. Η μπάλα φάνηκε στο βίντεο ότι κατέληξε στα δίχτυα χωρίς να την ακουμπήσουν οι ποδοσφαιρίστριες της Ολλανδίας που βρίσκονταν κοντά στο τέρμα και σε αντικανονική θέση.

Η Ολλανδία είχε τον έλεγχο του αγώνα αλλά δεν μπόρεσε να διπλασιάσει τα τέρματα της και να «κλειδώσει» το ματς παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Από τη μεριά της η Πορτογαλία προσπαθούσε να απειλήσει με αντεπιθέσεις, ανέβασε την πίεση κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο κι όσο παρέμενε το «εύθραυστο» 1-0 θέλοντας να φτάσει στην ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφερε. 

Να σημειώσουμε πως η Πορτογαλία πήρε μέρος σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά κι οι ποδοσφαιρίστριες δάκρυσαν στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου. 

Με ανατροπή και γκολ στο φινάλε η Σουηδία νίκησε την Νότια Αφρική - Έγραψε ιστορία η Σέγκερ (vids)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

10:15 - 23.07.2023

Με ανατροπή και γκολ στο φινάλε η Σουηδία νίκησε την Νότια Αφρική - Έγραψε ιστορία η Σέγκερ (vids)

Η Σουηδία πήρε την νίκη με 2-1 κάνοντας ανατροπή κόντρα στην Νότια Αφρική στην πρεμιέρα τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. «Χρυσή» σκόρερ για τις Σκανδιναβές η Ίλεστεντ. Η Καρολίν Σέγκερ έγινε η δεύτερη Ευρωπαία ποδοσφαιρίστρια που συμμετέχει σε πέμπτο Μουντιάλ.

Μετά από αυτή τη νίκη η Ολλανδία βρίσκεται στην πρώτη θέση του πέμπτου ομίλου μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, οι οποίες χθες (22/7) επικράτησαν με 3-0 του Βιετνάμ.