Η Γερμανία συνέτριψε το Μαρόκο με 6-0 στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών (vid)
i

©glomex

Η Γερμανία συνέτριψε το Μαρόκο με 6-0 στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών (vid)

Κώστας Τσιακλής 14:16 - 24.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:37 - 24.07.2023

Η Γερμανία δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στο Μαρόκο αφού το συνέτριψε με 6-0 στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών.

Η Γερμανία ξεκίνησε εντυπωσιακά την προσπάθεια της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Οι Γερμανίδες ήταν εξαιρετικές στην πρεμιέρα τους και συνέτριψαν το Μαρόκο με 6-0.

Η Γερμανία ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Τα «πάντσερ» αντιμετώπισαν το Μαρόκο σε ένα παιχνίδι που ήταν το ξεκάθαρο φαβορί από την αρχή. Τελικά αυτό επιβεβαιώθηκε και στο γήπεδο αφού επικράτησαν με το εντυπωσιακό 6-0.

Στα πρώτα στάδια του παιχνιδιού πρωταγωνίστρια ήταν η Αλεξάνδρα Ποπ, η οποία πέτυχε τα πρώτα δύο γκολ της αναμέτρησης. Η 32χρονη «άνοιξε» το σκορ στο 11' αφού εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο της γκολκίπερ του Μαρόκου, Καντίτζα Ερ- Ρμίτσι. Η ίδια παίκτρια σκόρεαρε ξανά με κεφαλιά στο 39' και έκανε το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γερμανίδες δεν εφησυχάστηκαν και κυνήγησαν και άλλα γκολ. Μάλιστα δεν δυσκολεύτηκαν να το πράξουν ιδιαίτερα αφού το βρήκαν με την Κλάρα Μπουχλ 23 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα. Στο 54' η Καντίτζα Ερ- Ρμίτσι είχε ξανά μια κακή έξοδο και η Αΐτ Ελ Χατζ στην προσπάθεια της να απομακρύνει τη μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας της.

Σαν να μην έφτανε αυτό το Μαρόκο «πέτυχε» ακόμα ένα αυτογκόλ. Στο 79' ήταν η σειρά της Γιασμίν Κέιτι Μράμπετ να βάλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας της. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 90΄ η Λέα Σούλερ με κοντινή προβολή.

Κάπως έτσι η Γερμανία πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στον όμιλο και γενικά στη διοργάνωση. Το άλλο παιχνίδι του ομίλου θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Τρίτης (25/07) μεταξύ της Κολομβίας και της Νότιας Κορέας.