Ελβετία και Νορβηγία «κόλλησαν» στο μηδέν (vid)
i

©glomex

Ελβετία και Νορβηγία «κόλλησαν» στο μηδέν (vid)

Κώστας Τσιακλής 13:30 - 25.07.2023 / Ανανεώθηκε: 13:55 - 25.07.2023

Ελβετία και Νορβηγία δεν μπόρεσαν να επιβληθούν η μια της άλλης και έτσι οι δύο ομάδες «μοιράστηκαν» από ένα βαθμό στη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

Ελβετία και Νορβηγία «έμειναν» στη λευκή ισοπαλία στο δεύτερο παιχνίδι του πρώτου ομίλου για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Οι μεν Ελβετίδες βρίσκονται μόνες στην κορυφή ενώ οι δε Νορβηγίδες παραμένουν στην τελευταία θέση και η υπόθεση πρόκριση δυσκολεύει.

Η Ελβετία αντιμετώπισε τη Νορβηγία στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. Οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να προσφέρουν ιδιαίτερο θέαμα και «κόλλησαν» στη λευκή ισοπαλία που άφησε περισσότερο ευχαριστημένες τις Ελβετίδες.

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τη Νορβηγία στο 24’, όταν η Γκάελ Τάλμαν απέκρουσε την κεφαλιά της Σόφι Χάουγκ μέσα από την περιοχή. Στο 33’ η αριστερή μπακ της Ελβετίας, Ναντίν Ρίεσεν, επιχείρησε μια σέντρα, η οποία παραλίγο να καταλήξει στα δίχτυα.

Η Κολομβία νίκησε την Νότια Κορέα στον 300ο αγώνα στην ιστορία του Μουντιάλ Γυναικών - Έγραψε ιστορία η Κέισι Φερ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

09:20 - 25.07.2023

Η Κολομβία νίκησε την Νότια Κορέα στον 300ο αγώνα στην ιστορία του Μουντιάλ Γυναικών - Έγραψε ιστορία η Κέισι Φερ

Χάρη στα γκολ των Καταλίνα Ούσμε και Λίντα Καϊσέδο η Κολομβία επικράτησε 2-0 της Νότιας Κορέας στην πρεμιέρα τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών 2023. Η Κέισι Φερ έγινε η νεότερη ποδοσφαιρίστρια που αγωνίστηκε σε Μουντιάλ Γυναικών.

Η κορυφαία και ταυτόχρονα τελευταία φάση του αγώνα ήταν για τη Νορβηγία στο 75’. Η Καρολίν Γκράχαμ Χάνσεν επιχείρησε ένα σουτ εκτός περιοχής όμως δεν μπόρεσε να νικήσει την Τάλμαν. Η Φρίντα Μάνουμ πήρε το ριμπάουντ όμως ούτε αυτή κατάφερε να νικήσει την Ελβετίδα γκολκίπερ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ποδοσφαρίστρια με τους περισσότερους followers, Αλίσα Λέμαν, δεν μπήκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο.

Με το αποτέλεσμα αυτό η Ελβετία ανέβηκε μόνη στην κορυφή του πρώτου ομίλου με τέσσερις βαθμούς (στην πρεμιέρα κέρδισε τις Φιλιππίνες). Από την άλλη η Νορβηγία έμεινε στην τελευταία θέση με ένα βαθμό και βρίσκεται στο -2 από Νέα Ζηλανδία και Φιλιππίνες. Στον άλλο αγώνα του ομίλου οι Φιλιππίνες είχαν επικρατήσει με 1-0 της οικοδέσποινας.