Σαρωτική η Βραζιλία στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών (vid)
i

©glomex

Σαρωτική η Βραζιλία στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών (vid)

Κώστας Τσιακλής 17:45 - 24.07.2023 / Ανανεώθηκε: 17:47 - 24.07.2023

Η Βραζιλία δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Παναμά αφού τον συνέτριψε με 4-0 στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών.

Η Βραζιλία ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Η «σελεσάο» αντιμετώπισε τον Παναμά σε ένα παιχνίδι που ήταν το ξεκάθαρο φαβορί από την αρχή. Τελικά αυτό επιβεβαιώθηκε και στο γήπεδο αφού επικράτησαν με το εμφατικό 4-0.

Μεγάλη πρωταγωνίστρια της αναμέτρησης ήταν η Άρι Μπόρζες, η οποία πέτυχε τα τρία από τα τέσσερα γκολ της ομάδας της. Στο 19’ η 23χρονη εξτρέμ «άνοιξε» το σκορ με κοντινή κεφαλιά. Η Μπόρζες πέτυχε και δεύτερο γκολ είκοσι λεπτά αργότερα. Αρχικά η τερματοφύλακας του Παναμά είχε αποκρούσει την κεφαλιά της ωστόσο η Βραζιλιάνα πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 2-0.

Στο 48’ ήταν η σειρά της Μπία Ζανεράτο να σκοράρει έπειτα από μια ωραία ομαδική προσπάθεια. Το κερασάκι στην τούρτα της νίκης της Βραζιλίας έβαλε φυσικά η Μπόρζες που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και πάλι με κεφαλιά. Αυτό ήταν και το τρίτο της γκολ στην αναμέτρηση και κάπως έτσι ολοκλήρωσε το χατ-τρικ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μάρτα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή και αγωνίστηκε σε έκτο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών.

Η Βραζιλία πλέον βρίσκεται μόνη στην κορυφή του έκτου ομίλου με τρεις βαθμούς αφού Γαλλία και Τζαμάικα εξήλθαν ισόπαλες με σκορ 0-0. Την επόμενη αγωνιστική η Βραζιλία θα κοντραριστεί με τη Γαλλία ενώ Τζαμάικα θα παίξει με τον Παναμά.