H Μπόλντεν χάρισε στις Φιλιππίνες την πρώτη νίκη τους σε Παγκόσμιο Κύπελλο

Φιλιππίνες

i

Φιλιππίνες/© Photo by Catherine Ivill/ Getty Images

H Μπόλντεν χάρισε στις Φιλιππίνες την πρώτη νίκη τους σε Παγκόσμιο Κύπελλο

Ελένη Ανδρικοπούλου 11:06 - 25.07.2023 / Ανανεώθηκε: 12:35 - 25.07.2023

Με σκόρερ την Σαρίνα Μπόλντεν οι Φιλιππίνες επικράτησαν με 1-0 τη Νέα Ζηλανδία, πανηγυρίζοντας την πρώτη τους νίκη σε Παγκόσμιο Κύπελλο. «Φωτιά» ο πρώτος όμιλος.

Οι Φιλιππίνες αντιμετώπισαν τη Νέα Ζηλανδία στο Wellington Regional Stadium στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου του Μουντιάλ 2023. Το σύνολο του Άλεν Στάιτσικ επικράτησε με 1-0 της οικοδέσποινας χάρη στην κεφαλιά της Σαρίνα Μπόλντεν στο 24ο λεπτό της αναμέτρησης. Το γκολ της 27χρονης μέσου είναι το παρθενικό για τη χώρα της στο Μουντιάλ. 

Με αυτό τον τρόπο οι Φιλιππίνες πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη σε Παγκόσμιο Κύπελλο! Αναμφίβολα πρόκειται για ιστορική στιγμή για τη χώρα της Ασίας. Η Νέα Ζηλανδία δημιούργησε ευκαιρίες και προσπάθησε να ισοφαρίσει αλλά δεν τα κατάφερε. Συγκεκριμένα στο 64΄ το σουτ της Χαντ βρήκε στο δοκάρι, ενώ η ίδια λίγα λεπτά αργότερα (69') έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από όμορφη κεφαλιά αλλά το γκολ της ακυρώθηκε ως οφσάιντ. 

Βέβαια στο 87' οι Φιλιππίνες πέτυχαν και δεύτερο γκολ με την Κάρλεϋ Φρίλες να νικά από κοντά την Βικτόρια Έσον, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. 

Mε αυτή τη νίκη οι Φιλιππίνες έβαλαν «φωτιά» στον πρώτο όμιλο, καθώς έχουν τρεις βαθμούς μαζί με την Ελβετία και την Νέα Ζηλανδία.