Η Κολομβία νίκησε την Νότια Κορέα στον 300ο αγώνα στην ιστορία του Μουντιάλ Γυναικών - Έγραψε ιστορία η Κέισι Φερ

Κολομβία

i

Κολομβία/ ©Photo by Andy Cheung/ Getty Images

Η Κολομβία νίκησε την Νότια Κορέα στον 300ο αγώνα στην ιστορία του Μουντιάλ Γυναικών - Έγραψε ιστορία η Κέισι Φερ

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:20 - 25.07.2023 / Ανανεώθηκε: 12:36 - 25.07.2023

Χάρη στα γκολ των Καταλίνα Ούσμε και Λίντα Καϊσέδο η Κολομβία επικράτησε 2-0 της Νότιας Κορέας στην πρεμιέρα τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών 2023. Η Κέισι Φερ έγινε η νεότερη ποδοσφαιρίστρια που αγωνίστηκε σε Μουντιάλ Γυναικών.

Ο πρώτος γύρος των αγώνων των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2023 ολοκληρώθηκε με τον αγώνα ανάμεσα στην Κολομβία και την Νότια Κορέα στο Sydney Football Stadium. Με δύο γκολ σε εννιά λεπτά οι Νοτιοαμερικάνες πήραν την νίκη κόντρα στο σύνολο του Κόλιν Μπελ. 

Η Καταλίνα Ούσμε άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 30ο λεπτό κι η Λίντα Καϊσέδο διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα της στο 39' με ένα εξαιρετικό σουτ. Η Καϊσέδο (18 ετών και 153 ημερών) είναι η δεύτερη νεότερη σκόρερ της Νότιας Αμερικής στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών μετά τη Μάρτα (17).

Να αναφέρουμε ότι η 18χρονη επιθετικός της Κολομβίας πριν από τρία χρόνια διαγνώστηκε με καρκίνο των ωοθηκών, μια διάγνωση που αποδείχθηκε πρόκληση για την καριέρα της ως αθλήτρια. 

«Θυμάμαι ότι πήγαινα στο χειρουργείο μια μέρα και ένιωθα πολύ άσχημα γιατί πίστευα ότι δεν θα μπορούσα να παίξω ξανά ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου», είχε δηλώσει η Καϊσέδο. 

Δύο εβδομάδες μετά τη διάγνωσή της, η Λίντα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου και στη συνέχεια σε μια εξάμηνη χημειοθεραπεία που την ανάγκασε να περάσει τρεις μήνες στο κρεβάτι. Επτά μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2020 η Λίντα Καϊσέδο τα κατάφερε και νίκησε τον καρκίνο. 

Ιστορία έγραψε η Κέισι Φερ από την Νότια Κορέα. Μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή στο 78ο λεπτό, μόλις 26 ημέρες μετά τα 16α γενέθλιά της έγινε η νεότερη ποδοσφαιρίστρια που αγωνίστηκε σε Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. 

Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών: Οι Γιαπωνέζες άφησαν πεντακάθαρα τα αποδυτήρια και δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν το προσωπικό! (vids)
WORLD CUP

18:05 - 24.07.2023

Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών: Οι Γιαπωνέζες άφησαν πεντακάθαρα τα αποδυτήρια και δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν το προσωπικό! (vids)

Οι Ιάπωνες είναι γνωστοί για τους καλούς τρόπους τους κάτι το οποίο μας υπενθύμισε για άλλη μία φορά η Εθνική ομάδα γυναικών της Ιαπωνίας καθώς, μετά τη νίκη επί της πρωτοεμφανιζόμενης Ζάμπιας με 5-0 και την κατάληψη της πρώτης θέσης του 3ου ομίλου, φρόντισε να συμμαζέψει τα αποδυτήρια και να ευχαριστήσει το προσωπικό.

 Να αναφέρουμε επίσης πως αυτός ο αγώνας ήταν ο 300ος στην ιστορία του Μουντιάλ Γυναικών.