Η Πορτογαλία νίκησε το Βιετνάμ και παραμένει στο κυνήγι της πρόκρισης στους «16»

Πορτογαλία

i

Πορτογαλία/ ©Photo by Phil Walter/ Getty Images

Η Πορτογαλία νίκησε το Βιετνάμ και παραμένει στο κυνήγι της πρόκρισης στους «16»

Ελένη Ανδρικοπούλου 12:59 - 27.07.2023 / Ανανεώθηκε: 12:59 - 27.07.2023

Με τα γκολ της Τέλμα Ενκαρνασάο και της Φρανσίσκα Ναζαρέτ η Πορτογαλία επικράτησε με 2-0 του Βιετνάμ για τη δεύτερη αγωνιστική του πέμπτου ομίλου του Μουντιάλ Γυναικών 2023 και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στη φάση των «16».

Η Πορτογαλία πήρε την νίκη με 2-0 κόντρα στο Βιετνάμ στο Waikato Stadium για τη δεύτερη αγωνιστική του πέμπτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2023. 

Το σύνολο του Φρανσίσκο Νέτο πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης με την Τέλμα Ενκαρνασάο να στέλνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα με πανέμορφο εν κινήσει σουτ. Το γκολ της 21χρονης επιθετικού ήταν και το πρώτο της Πορτογαλίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. 

Η Ενκαρνασάο στο 21ο λεπτό μοίρασε και ασίστ στην Φρανσίσκα Ναζαρέτ, η οποία με όμορφο πλασέ έκανε το 2-0. Η Πορτογαλία είχε πολλές ακόμα ευκαιρίες να πετύχει κι άλλο γκολ αλλά δεν τα κατάφερε. 

Μετά από αυτή τη νίκη η Πορτογαλία έχει τρεις βαθμούς και θα διεκδικήσει την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική. Στον ίδιο όμιλο βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κι η Ολλανδία που έχουν από τέσσερις βαθμούς. Το Βιετνάμ αποχαιρετά τη διοργάνωση. 

Oι ΗΠΑ ήρθαν ισόπαλες με την Ολλανδία μετά από ένα συναρπαστικό ματς
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

08:51 - 27.07.2023

Oι ΗΠΑ ήρθαν ισόπαλες με την Ολλανδία μετά από ένα συναρπαστικό ματς

Η Ολλανδία βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο 17ο λεπτό, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα στο 62΄, στην αναμέτρηση που έγινε στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του πέμπτου ομίλου του Μουντιάλ Γυναικών 2023.

Την προσεχή Τρίτη (1/8) οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν την Πορτογαλία και η Ολλανδία το Βιετνάμ. Οι αγώνες αυτοί θα κρίνουν και τα δύο εισιτήρια της φάσης των «16».