Η Νιγηρία «σόκαρε» την Αυστραλία και πάτησε στην κορυφή του δεύτερου ομίλου

Νιγηρία

i

Νιγηρία/ ©Photo by Bradley Kanaris/Getty Images

Η Νιγηρία «σόκαρε» την Αυστραλία και πάτησε στην κορυφή του δεύτερου ομίλου

Ελένη Ανδρικοπούλου 15:37 - 27.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:50 - 27.07.2023

Η Νιγηρία κάνοντας σπουδαία ανατροπή επικράτησε με 3-2 της οικοδέσποινας Αυστραλίας για τη δεύτερη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2023. Στην πρώτη θέση οι Super Falcons.

Απίστευτο ματς! Η Νιγηρία «σόκαρε» την Αυστραλία και 49156 οπαδούς που βρέθηκαν στο Brisbane Stadium, καθώς επικράτησε με 3-2 της οικοδέσποινας με μεγάλη ανατροπή για τη δεύτερη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου του Μουντιάλ Γυναικών 2023

Οι Matildas προηγήθηκαν στο 45+1 μετά το όμορφο πλασέ της Βαν Έγκμοντ. Η απάντηση της Νιγηρίας ήταν άμεση. Πέντε λεπτά αργότερα η Κάνου ισοφάρισε με σουτ στην κίνηση και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1.  

Στο 31' η Ράσο έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για την Αυστραλία, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ σε σχεδόν άδειο τέρμα! 

Στο δεύτερο ημίχρονο η Νιγηρία έκανε την ανατροπή! Στο 65' η Οσινάτσι Οχέιλ έκανε το 2-1 και στο 72΄ η Ασισάτ Ουσουάλα πέτυχε το τρίτο γκολ για τις Super Falcons. Με αυτο το τέρμα η 29χρονη επιθετικός έγινε η πρώτη Αφρικανή ποδοσφαιρίστρια που σκοράρει σε τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών! 

Οι Matildas κατάφεραν να μειώσουν σε 3-2 στις καθυστερήσεις του ματς με την κεφαλιά της Κένεντι. 

Η Πορτογαλία νίκησε το Βιετνάμ και παραμένει στο κυνήγι της πρόκρισης στους «16»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

12:59 - 27.07.2023

Η Πορτογαλία νίκησε το Βιετνάμ και παραμένει στο κυνήγι της πρόκρισης στους «16»

Με τα γκολ της Τέλμα Ενκαρνασάο και της Φρανσίσκα Ναζαρέτ η Πορτογαλία επικράτησε με 2-0 του Βιετνάμ για τη δεύτερη αγωνιστική του πέμπτου ομίλου του Μουντιάλ Γυναικών 2023 και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στη φάση των «16».

Με αυτή την νίκη η Νιγηρία έφθασε τους τέσσερις βαθμούς και πάτησε στην κορυφή του δεύτερου ομίλου όσους έχει και ο Καναδάς αλλά υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων. Η Αυστραλία έχει τρεις βαθμούς. Την προσεχή Δευτέρα (31/7) για την τρίτη αγωνιστική οι Matildas παίζουν με τον Καναδά και η Νιγηρία με την Ιρλανδία.