Η Τζαμάικα πανηγύρισε την πρώτη της νίκη σε Μουντιάλ Γυναικών και έβαλε «φωτιά» στον 6ο όμιλο (vid)
i

©glomex

Η Τζαμάικα πανηγύρισε την πρώτη της νίκη σε Μουντιάλ Γυναικών και έβαλε «φωτιά» στον 6ο όμιλο (vid)

Κώστας Τσιακλής 17:47 - 29.07.2023 / Ανανεώθηκε: 17:48 - 29.07.2023

Η Τζαμάικα πανηγύρισε την πρώτη της νίκη σε Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών αφού επικράτησε με 1-0 του Παναμά. Οι Τζαμαϊκανές πλέον ελπίζουν σοβαρά σε πρόκριση την ίδια ώρα που ο Παναμάς έμεινε και μαθηματικά εκτός συνέχειας.

Η Τζαμάικα επικράτησε με 1-0 του Παναμά και πανηγύρισε την πρώτη νίκη της ιστορίας της σε Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Με το αποτέλεσμα αυτό η Τζαμάικα έφτασε τους τέσσερις βαθμούς και έβαλε φωτιά στον 6ο όμιλο.

Η Τζαμάικα αντιμετώπισε τον Παναμά στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του έκτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. Σε ένα ματς ανοικτό για όλα τα προγνωστικά, οι Τζαμαϊκανές ήταν αυτές που βγήκαν νικήτριες και διατήρησαν ζωντανές τις ελπίδες τους για πρόκριση στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης,

Η πρώτη φάση ήταν για τη Τζαμάικα στο 7΄ με την τερματοφύλακα του Παναμά, Γένιθ Μπέιλι, να σταματά την προσπάθεια της Τίφανι Κάμερον. Οι τυπικά φιλοξενούμενες συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και απείλησαν ξανά με το σουτ της Πρίμους που κατέληξε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Οι δύο κορυφαίες φάσεις του πρώτου ημιχρόνου ήταν και πάλι για την Τζαμάικα. Αρχικά στο 35' η Μπέιλι σταμάτησε εντυπωσιακά το πλασέ της Σάμπσον ενώ στο 45+1' η Σπενς βρήκε το δοκάρι έπειτα από όμορφη εκτέλεση φάουλ. Τελικά το γκολ για τις Τζαμαϊκανές ήρθε στο 56' με την καρφωτή κεφαλιά της Άλισον Σουάμπι μετά την εκτέλεση κόρνερ από την Τρούντι Κάρτερ.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Τζαμάικα σε Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Πέραν αυτού οι Τζαμαϊκανές πέρασαν στη δεύτερη θέση του ομίλου με τέσσερις βαθμούς και ισοβαθμούν στην κορυφή με τη Γαλλία. Στην 3η θέση του ομίλου υποχώρησε η Βραζιλία, η οποία θα αντιμετωπίσει την Τζαμάικα στην τελευταία αγωνιστική σε έναν τελικό πρόκρισης. Από την άλλη ο Παναμάς αποκλείστηκε και μαθηματικά.