Σπουδαία νίκη για την Κίνα, η οποία παρέμεινε ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης (vid)

Κίνα - Αϊτή

i

© PrtScr

Σπουδαία νίκη για την Κίνα, η οποία παρέμεινε ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης (vid)

Η Κίνα πήρε τη νίκη κόντρα στην Αϊτή με 1-0 στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της Σουάνγκ.

Η Κίνα πέτυχε την πρώτη της νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών κόντρα στην Αϊτή (1-0), η οποία δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα. Το γκολ της Σουάνγκ έπειτα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 71ο λεπτό έκρινε την αναμέτρηση και πλέον όλα παραμένουν ανοιχτά στην υπόθεση πρόκριση.

Σε αυτήν τη δεύτερη αγωνιστική της διοργάνωσης, τα πράγματα για την ομάδα της Κίνας δεν ξεκίνησαν ιδανικά, καθώς μόλις στο 29ο λεπτό η Χουάνγκ γνώρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα, έπειτα από ένα σκληρό τάκλιν στη Ζεουντί. Μπορεί αυτή η εξέλιξη να έδωσε στην Αϊτή ένα ισχυρό αριθμητικό πλεονέκτημα, ωστόσο οι πρωταθλήτριες Ασίας είχαν άλλη γνώμη κι έδειξαν αποφασισμένες. 

Η εξαιρετική αμυντική λειτουργία της Κίνας σε όλη τη διάρκεια του ματς κράτησε το μηδέν πίσω και στο 71ο λεπτό ήρθε η... λύτρωση. Έπειτα από ανατροπή της Ζανγκ και με την παρέμβαση του VAR, η Σουάνγκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από την άσπρη βούλα, γράφοντας το 1-0 για την ομάδα της, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ. 

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, η Αϊτή θέλησε να απαντήσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ωστόσο το VAR είχε άλλη άποψη. Έπειτα από την πτώση της Ελουαζάντ, η ρέφερι της αναμέτρησης καταλόγισε πέναλτι, ωστόσο μετά από περαιτέρω έλεγχο του μόνιτορ η απόφαση πάρθηκε πίσω.

Με αυτήν τη νίκη, η Κίνα έφτασε τους τρεις πόντους και παρέμεινε ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης στα νοκ άουτ της διοργάνωσης.

Η Λόρεν Τζέιμς χάρισε την νίκη στην Αγγλία και είναι ένα βήμα πριν τους «16» - Ανησυχία στις Πρωταθλήτριες Ευρώπης για την Γουόλς
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

13:55 - 28.07.2023

Η Λόρεν Τζέιμς χάρισε την νίκη στην Αγγλία και είναι ένα βήμα πριν τους «16» - Ανησυχία στις Πρωταθλήτριες Ευρώπης για την Γουόλς

Με το γκολ της Λόρεν Τζέιμς στο 6ο λεπτό του ματς η Αγγλία πήρε την νίκη κόντρα στη Δανία κι έκανε το δύο στα δύο στον τέταρτο όμιλο του Μουντιάλ Γυναικών. Οι Πρωταθλήτριες Ευρώπης είναι μία ανάσα από την πρόκριση στη φάση των «16». Τραυματίστηκε η Κίρα Γουόλς στο 38' κι αποχώρησε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο.

Παίκτρια της Νιγηρίας σκόραρε και έβγαλε την μπλούζα της! 

Στον αγώνα της Αυστραλίας με τη Νιγηρία είδαμε έναν ασυνήθιστο πανηγυρισμό από όσους έχουμε δει στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Συγκεριμένα η Οσουάλα πέτυχε το τρίτο τέρμα της αφρικανικής ομάδας, σφραγίζοντας με αυτό τον τρόπο την απόλυτη ανατροπή (3-2). Στη συνέχεια κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών της αποφάσισε να βγάλει τη φανέλα της. Αξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος πανηγυρισμός είχε λάβει χώρα στο περσινό Euro Γυναικών στην αναμέτρηση της Αγγλίας με τη Γερμανία, όπου τότε η Κλόε Κέλι το είχε κάνει.