Η Κέισι Φερ έγραψε ιστορία: Έγινε η νεότερη σε ηλικία ποδοσφαιρίστρια που αγωνίζεται σε Μουντιάλ! (vids)

Κέισι Φερ

i

Κέισι Φερ/©glomex

Η Κέισι Φερ έγραψε ιστορία: Έγινε η νεότερη σε ηλικία ποδοσφαιρίστρια που αγωνίζεται σε Μουντιάλ! (vids)

Ιάσονας Τσίλης 14:15 - 25.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:42 - 28.07.2023

Η Κολομβία επικράτησε με 2-0 της Νότιας Κορέας στην αυλαία του πρώτου γύρου των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, όμως η Κέισι Φερ κέρδισε τις εντυπώσεις, καταρρίπτοντας ρεκόρ 24 χρόνων.

Μπορεί η Κολομβία να κυριάρχησε απέναντι στην Νότια Κορέα και να έφτασε εύκολα στη νίκη με 2-0, όμως η ιστορία της μέρας ανήκε ξεκάθαρα στην παίκτρια της ηττημένης ομάδας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Κέισι Φερ έχει Αμερικανό πατέρα και Κορεάτισσα μητέρα, ενώ γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η ίδια διάλεξε τη Νότια Κορέα, λόγω της μεγάλης της αγάπης για τη χώρα, την οποία θεωρεί την πραγματική πατρίδα της.

Η νεαρή Κορεάτισσα, πέρασε ως αλλαγή στο 77' και έγινε η νεότερη παίκτρια που αγωνίζεται σε Παγκόσμιο Κύπελλο, είτε Ανδρών, είτε Γυναικών, σε ηλικία 16 χρονών και 26 ημερών. Ξεπέρασε στο... νήμα τη Νιγηριανή Ιφεάνγι Τζιεντζίνε η οποία ήταν μόλις οκτώ μέρες μεγαλύτερη!

Το ρεκόρ αυτό ήρθε σε μια σεζόν... εκτόξευσης για την ίδια, καθώς πέτυχε 25 γκολ σε 15 παιχνίδια στο Pingry School στο New Jersey, στην παρθενική της σεζόν, σπάζοντας όλα τα κοντέρ.

Εξαιρετική ήταν και η επίδοση της στους δύο προκριματικούς αγώνες για το Κύπελλο Ασίας της Νότιας Κορέας στις ηλικίες Κ17, όπου βρήκε δίχτυα πέντε φορές, μπαίνοντας έτσι στα ραντάρ... μεγάλων ομάδων.

Οι εν λόγω εμφανίσεις, αποτέλεσαν το εισιτήριο της Κέισι Φερ για την Εθνική ομάδα Γυναικών, με τον προπονητή της Κόλιν Μπελ, να δηλώνει χαρακτηριστικά, «δεν θα πάει ως επιβάτης, αλλά ως πολύτιμο μέλος της ομάδας και έχει όλες τις πιθανότητες να μπει στην ομάδα».

Η Κολομβία νίκησε την Νότια Κορέα στον 300ο αγώνα στην ιστορία του Μουντιάλ Γυναικών - Έγραψε ιστορία η Κέισι Φερ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

09:20 - 25.07.2023

Η Κολομβία νίκησε την Νότια Κορέα στον 300ο αγώνα στην ιστορία του Μουντιάλ Γυναικών - Έγραψε ιστορία η Κέισι Φερ

Χάρη στα γκολ των Καταλίνα Ούσμε και Λίντα Καϊσέδο η Κολομβία επικράτησε 2-0 της Νότιας Κορέας στην πρεμιέρα τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών 2023. Η Κέισι Φερ έγινε η νεότερη ποδοσφαιρίστρια που αγωνίστηκε σε Μουντιάλ Γυναικών.

Στις τάξεις της εθνικής ομάδας της Νότιας Κορέας, θεωρούν ότι η 16χρονη αποτελεί τη μελλοντική αρχηγό και ηγέτη του αντιπροσωπευτικού τους συγκροτήματος και πιστεύουν ότι αυτό το ρεκόρ είναι μόνο η αφετηρία μιας λαμπρής καριέρας!