Αλίσα Τόμπσον: Η 18χρονη σταρ που παράτησε το λύκειο για το Παγκόσμιο Κύπελλο! (vid)
i

© SS Instagram

Αλίσα Τόμπσον: Η 18χρονη σταρ που παράτησε το λύκειο για το Παγκόσμιο Κύπελλο! (vid)

Ιάσονας Τσίλης 16:59 - 25.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:43 - 28.07.2023

Ιστορία έγραψε η Αλίσα Τόμπσον, καθώς έκανε το ντεμπούτο της με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, ούσα μόλις 18 χρονών.

Ιστορική μέρα ήταν το Σάββατο (25/7) για την Αλίσα Τόμπσον, η οποία πραγματοποίησε το ντεμπούτο της φορώντας τη φανέλα της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ, με φόντο το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Η 18χρονη παίκτρια πάτησε για πρώτη φορά γρασίδι στην αναμέτρηση της ομάδας της, εναντίον του Βιετνάμ, το οποίο και έληξε με νίκη για εκείνη και τις συμπαίκτριες της. 

Από την τηλεόραση στο γήπεδο

Το 2019, παρακολουθoύσε την αντίστοιχη τότε διοργάνωση στο σπίτι της θείας της. Η ίδια δεν είχε τηλεόραση στο σπίτι της και έτσι αναγκαζόταν να περπατήσει μέχρι το τέλος της γειτονιάς για να δει τα παιχνίδια.

«Νομίζω ήμασταν στο σπίτι της θείας μου και έβλεπα το παιχνίδι εκεί, επειδή εμείς δεν είχαμε τηλεόραση. Έτσι, πηγαίναμε είτε στης θείας μου, είτε στους παππούδες μου για να παρακολουθήσουμε τους αγώνες. Ήμουν περικυκλωμένη από όλη μου την οικογένεια. Θυμάμαι το βλέπαμε και ήταν πολύ έντονο. Είχα πολύ άγχος για την ομάδα, αλλά τελικά καταφέραμε να κερδίσουμε. Έτσι, ήμουν πολύ ενθουσιασμένη που καταφέραμε να κατακτήσουμε άλλο ένα Παγκόσμιο Κύπελλο», είχε δηλώσει σε συνέντευξη της.

Τέσσερα χρόνια μετά, πέρα από κάθε δική της φαντασία, αγωνίστηκε ως συμπαίκτρια με αρκετά από τα είδωλα της, τα οποία θαύμαζε τόσα χρόνια. «Εκείνη τη στιγμή, όταν παρακολούθουσα το Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν σκεφτόμουν ότι θα είμαι μέλος της ομάδας στο επόμενο, καθώς μου φαινόταν πολύ μακρινό. Αλλά το να βρίσκομαι τώρα εδώ μου φαίνεται τρελό, διότι δεν το σκεφτόμουν καθόλου εκείνη τη στιγμή».

Η μεγάλη στιγμή για το... βάπτισμα του πυρός της Τόμπσον, ήρθε στην πρεμιέρα της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ, κόντρα στο Βιετνάμ, με τη νεαρή αθλήτρια να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. «Ένιωσα απίστευτα», δήλωσε δύο μέρες μετά το παιχνίδι, προσθέτοντας ότι: «Ειλικρινά, όταν έκανα ζέσταμα, είχα αρκετό άγχος. Όταν όμως έκατσα στον πάγκο, με κατέβαλλε η χαρά και ο ενθουσιασμός, γιατί ήμουν στο πρώτο μου Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν ένιωθα τίποτα άλλο. Έτσι, είχα ένα μόνιμο χαμόγελο. Δεν ξέρω. Νομίζω ότι δεν έχω ξανανιώσει έτσι, αλλά ήταν φανταστικό και ήμουν τόσο χαρούμενη».

Ο τελευταίος χρόνος έχει... χαμογελάσει στην Αλίσα Τόμπσον, καθώς είναι από τις ελάχιστες ποδοσφαιρίστριες που έχουν αφήσει το σχολείο για να αγωνιστούν επαγγελματικά. Δεν είχαν περάσει ούτε δύο μήνες από την τελευταία της χρονιά στο Χάρβαρντ-Ουέστλεϊκ. Εκείνη προσπαθούσε με «νύχια και με δόντια» να βρει μια ισορροπία μεταξύ του διαβάσματος και των αγωνιστικών υποχρεώσεων της. «Μερικές φορές είναι δύσκολο να το κουμαντάρεις... κοιτούσα κάθε μέρα ξεχωριστά. Τώρα η Angel City με βοηθάει πολύ με τις σχολικές μου υποχρεώσεις, ενώ παράλληλα με βοηθήσει να εγκλιματιστώ στο περιβάλλον της ομάδας», εξήγησε κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν.

Η νεαρή σταρ, όχι μόνο δεν επηρεάστηκε από την... διπλή ζωή της, αλλά μετά την επιλογή της στο νούμερο 1 του NWSL draft τον Ιανουάριο του 2023 άνοιξε λογαριασμό, μόλις στο 11' λεπτό της αναμέτρησης με τη Gotham FC. Αναδείχθηκε μάλιστα, καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Η Κέισι Φερ έγραψε ιστορία: Έγινε η νεότερη σε ηλικία ποδοσφαιρίστρια που αγωνίζεται σε Μουντιάλ! (vids)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

14:15 - 25.07.2023

Η Κέισι Φερ έγραψε ιστορία: Έγινε η νεότερη σε ηλικία ποδοσφαιρίστρια που αγωνίζεται σε Μουντιάλ! (vids)

Η Κολομβία επικράτησε με 2-0 της Νότιας Κορέας στην αυλαία του πρώτου γύρου των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, όμως η Κέισι Φερ κέρδισε τις εντυπώσεις, καταρρίπτοντας ρεκόρ 24 χρόνων.

Στο διεθνές της ντεμπούτο, η Αλίσα Τόμπσον αγωνίστηκε με τα χρώματα των ΗΠΑ κόντρα στην Αγγλία, μπροστά σε 70.000 κόσμο στο «Γουέμπλεϊ». Έγινε μάλιστα, η νεότερη παίκτρια που φόρεσε το εθνόσημο, σε ηλικία 17 χρονών και 334 ημερών, μετά την Σοφία Σμιθ, η οποία έκανε το ντεμπούτο της σε ηλικία 16 ετών τον Απρίλη του 2017.