Φινάλε θρίλερ στον Α' όμιλο του Μουντιάλ Γυναικών - Πρόκριση για Ελβετία και Νορβηγία
i

©glomex

Φινάλε θρίλερ στον Α' όμιλο του Μουντιάλ Γυναικών - Πρόκριση για Ελβετία και Νορβηγία

Κώστας Τσιακλής 12:15 - 30.07.2023 / Ανανεώθηκε: 12:16 - 30.07.2023

Η Ελβετία και η Νορβηγία είναι οι ομάδες που προκρίθηκαν από τον Α' όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. Εκτός συνέχειας έμεινε η οικοδέσποινα Νέα Ζηλανδία που το πάλεψε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Έπεσε η αυλαία στον Α' όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. Η πρόκριση παιζόταν κυριολεκτικά μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και τελικά οι ομάδες που πέρασαν στην επόμενη φάση είναι η Ελβετία και η Νορβηγία. Οι μεν Ελβετίδες προκρίθηκαν με την ισοπαλία που πήραν με την οικοδέσποινα Νέα Ζηλανδία ενώ οι δε Νορβηγίδες συνέτριψαν με 6-0 τις Φιλιππίνες.

Σε ματς με σπουδαίες συγκινήσεις η Ελβετία κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της και με το 0-0 να προκριθεί ως πρώτη στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. Η κορυφαία στιγμή στο ματς ήταν για τη Νέα Ζηλανδία στο 24' με το ωραίο βολέ της Χαντ να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Γκαέλε Τάλμαν. Η οικοδέσποινα προσπάθησε να φτάσει στο γκολ πρόκρισης όμως τελικά δεν τα κατάφερε και έτσι έμεινε εκτός συνέχειας.

Στο άλλο ματς η Νορβηγία ήταν εντυπωσιακή και διέσυρε με 6-0 τις Φιλιππίνες. Πρωταγωνίστρια του αγώνα ήταν η Σόφι Χογκ που σημείωσε χατ-τρικ. Η σέντερ φορ της Ρόμα συγκεκριμένα πέτυχε το πρώτο (6'), το δεύτερο (17') και το έκτο γκολ (90+5') της ομάδας της. Ενδιάμεσα το 3-0 έκανε η Καρολίν Γκράχαμ Χάνσεν στο 31' ενώ το 4-0 ήρθε από αυτογκόλ της Αλίσια Μπάρκερ. Το 5-0 σημείωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι η Γκούρο Ρέιτεν.