Ο Μουρίνιο βλέπει ακόμη έναν τελικό με την Ρόμα αλλά η Παρί παραμονεύει (vids)

Ζοσέ Μουρίνιο

i

©Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images/Ideal Images

Ο Μουρίνιο βλέπει ακόμη έναν τελικό με την Ρόμα αλλά η Παρί παραμονεύει (vids)

Κώστας Τόπας 11:40 - 12.05.2023

Ο Ζοσέ Μουρίνιο παραμένει στην πορεία για τον έκτο ευρωπαϊκό τελικό ως προπονητής, αφού οδήγησε την Ρόμα στη νίκη με 1-0 κόντρα στη Λεβερκούζεν, στον πρώτο αγώνα για τα ημιτελικά του Europa League.

Χρειάστηκε να περάσουν δεκαετίες ολόκληρες και να έρθει ένας... Ζοσέ Μουρίνιο για να πανηγυρίσει η Ρόμα τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία της. Την περυσινή σεζόν, οι Ρωμαίοι τα κατάφεραν στον ιστορικό παρθενικό τελικό του νεοσύστατου Conference League καθώς επικράτησαν 1-0 της Φέγενορντ στα Τίρανα.

Το συμβόλαιο του Μουρίνιο με τη Ρόμα ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2024, αλλά τις τελευταίες μέρες ο «Special One», έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης στα γαλλικά Μέσα, αφού το όνομά του φαίνεται πως βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για να αντικαταστήσει τον Κριστόφ Γκαλτιέ στην τεχνική ηγεσία της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Πορτογάλος όμως δεν ασχολείται με τα σενάρια που θέλουν τη διοίκηση της Παρί Σεν Ζερμέν να... φλερτάρει μαζί του ενόψει της νέας σεζόν και θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι «Εάν με κάλεσαν οι άνθρωποι της Παρί, δεν με βρήκαν, δεν έχω μιλήσει ποτέ μαζί τους».

Το ρεκόρ του Μουρίνιο με πέντε νίκες σε ισάριθμους ευρωπαϊκούς τελικούς είναι πιθανό να ελκύσει έναν σύλλογο που αποτυγχάνει συνέχεια στο Champions League. Η αποτυχία της Παρί να αποκλείσει την Μπάγερν Μονάχου στους «16» του Champions League αυτής της περιόδου ήταν απλώς η τελευταία οδυνηρή αποβολή από μια διοργάνωση που έχει γίνει εμμονή από τότε που μετακόμισε στην ιδιοκτησία του Κατάρ το 2011.

«Πιστεύω ότι ο Μουρίνιο βλέπει τη Ρόμα ως έναν τρόπο για να επιστρέψει σε μια άλλη μεγάλη δουλειά», είπε ο Ιταλός δημοσιογράφος Τζέιμς Χόρνκαστλ στο Euro Leagues Podcast, για να συνεχίσει λέγοντας «Μπορεί εύλογα να πει ότι σημείωσε επιτυχία καθώς κέρδισαν το πρώτο τους τρόπαιο εδώ και 14 χρόνια και πλησιάζουν σε έναν ακόμη ευρωπαϊκό τελικό. Είναι κάποιος που θέλει τελικά να κερδίζει όπου κι αν πάει εκτός κι αν στη Ρόμα αρχίσουν να αλλάζουν στρατηγική και να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα, δεν θα μπορέσουν να κερδίσουν τίτλο πρωταθλήματος. «Θα ήθελε ένα έργο που θα ταίριαζε ξανά στην κληρονομιά του, το οποίο θα ήταν η ευκαιρία να αγωνιστεί για ένα Champions League», κατέληξε ο Ιταλός δημοσιογράφος.

«Η Παρί χρειάζεται κάποιον που, μόλις μπει, θα πει "δεν τον θέλω, δεν τον θέλω, δεν τον θέλω και θα χτίσω πάνω σε αυτόν" και όλοι οι παίκτες θα πάνε με αυτό», είπε με τη σειρά του ο Ισπανός δημοσιογράφος Γκιγιέ Μπαλαγκέ, λέγοντας στη συνέχεια «Αν ο σύλλογος τον υποστηρίξει με αυτόν τον τρόπο, τότε θα είναι ο προπονητής της Παρί. Δεν χρειάζονται κάποιον να επανεφεύρει τον τροχό, στην Παρί χρειάζονται κάποιον να οργανώσει και κάποιον που θα πρέπει κάποια στιγμή να τους δώσει κατεύθυνση».

Ο Γάλλος δημοσιογράφος ποδοσφαίρου Ζουλιέν Λορένς πρόσθεσε: «Ποιος είναι ο καλύτερος φίλος και ατζέντης του Ζοσέ Μουρίνιο; Ο Ζόρζε Μέντες. Ποιος είναι ένας από τους καλύτερους φίλους του Ζόρζε Μέντες; Ο Λούις Κάμπος, ο οποίος είναι επίσης αθλητικός διευθυντής της Παρί. Ο Κάμπος και ο Μέντες μιλούν καθημερινά και ο Μέντες έχει μεγάλη επιρροή και είμαι σίγουρος ότι το όνομα του Μουρίνιο έχει μπει στη λίστα των προπονητών που θα αντικαταστήσουν τον Κριστόφ Γκαλτιέ», κατέληξε ο Γάλλος ρεπόρτερ.