Αφοπλιστικός Μουρίνιο: «Κάποιος που δεν ξέρει από ποδόσφαιρο με πέταξε από τη Ρόμα»

Ζοσέ Μουρίνιο

i

PrtScr

Αφοπλιστικός Μουρίνιο: «Κάποιος που δεν ξέρει από ποδόσφαιρο με πέταξε από τη Ρόμα»

Κώστας Τόπας 11:38 - 15.02.2024

Ο Ζοσέ Μουρίνιο χαρακτήρισε την πρόσφατη απόλυσή του από τη Ρόμα «απροσδόκητη και άδικη» κατακρίνοντας αυτούς που πήραν την απόφαση να τον απομακρύνουν από την τεχνική ηγεσία των «τζιαλορόσι».

Ο 61χρονος Πορτογάλος προπονητής απολύθηκε από τη Ρόμα στις 16 Ιανουαρίου μετά από μια οδυνηρή ήττα με 3-1 εκτός έδρας από τη Μίλαν, αποτέλεσμα που άφησε την ομάδα του έβδομη στον πίνακα του πρωταθλήματος. Ετσι, ο Ζοσέ Μουρίνιο αντικαταστάθηκε από τον πρώην μέσο των «τζιαλορόσι», Ντανιέλε Ντε Ρόσι, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο έξι μηνών.

Ο Μουρίνιο κέρδισε το Conference League στην πρώτη του σεζόν και πήγε τη Ρόμα στον τελικό του Europa League στη δεύτερη του θητεία. Η απόλυσή του δεν πήγε ιδιαίτερα καλά στους υποστηρικτές του «τζιαλορόσι», οι οποίοι έχουν ξεκαθαρίσει τα συναισθήματά τους με πανό και αφίσες σε όλη την πόλη, υπέρ του Πορτογάλου.

Μιλώντας στο Football.com μέσω του «Calciomercato.com», ο Μουρίνιο συζήτησε αρχικά για τα νοκ-άουτ στάδια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων αυτή τη σεζόν και την πρόσφατη απόλυσή του από τη Ρόμα.

«Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις πρόκειται να ξεκινήσουν, ιδιαίτερα το Champions League, ίσως η πιο σημαντική διοργάνωση στο παγκόσμιο καλεντάρι. Δεν θα είμαι σε αυτές τις τελικές φάσεις, όχι επειδή έχω ήδη αποκλειστεί, αλλά επειδή κάποιοι που δεν ξέρουν από ποδόσφαιρο με πέταξαν έξω. Αυτή είναι η ζωή, γεμάτη σκαμπανεβάσματα, και μεγαλώνω, παρά την απροσδόκητη και άδικη απόλυση. Αλλά θα επιστρέψω, και με ακόμη περισσότερο ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση, για αυτούς τους αγώνες της UEFA», ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια ο Μουρίνιο μίλησε για κάποιες συμβουλές για την προσέγγιση στα νοκ άουτ. 

«Έχω συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες και έχω φτάσει αρκετές φορές στον τελικό. Είναι πραγματικά ξεχωριστοί αγώνες, για εμάς τους προπονητές, για τους φιλάθλους και προφανώς για τους παίκτες. Έχω λοιπόν αρκετή εμπειρία και γνώση για να ξέρω πώς να προχωρήσω, ακόμα κι όταν έχουμε αντιπάλους με πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες από τους δικούς μας. Σε αυτό το στάδιο έχω πάντα στο μυαλό μου, στο πρώτο παιχνίδι παίζεις πάντα για να κερδίσεις, στο δεύτερο ξέρεις τι χρειάζεσαι για να πας στον επόμενο γύρο. Νίκη με ένα γκολ, ισοπαλία ή ακόμα και απώλεια με ένα ή δύο γκολ. Και οι νοκ άουτ αγώνες διοικούνται σε αυτή τη βάση».

Μουρίνιο: «Δεν γίνεται να προπονήσεις τον Μέσι - Το Conference είναι το πιο σημαντικό μου τρόπαιο»
SERIE A

10:55 - 10.02.2024

Μουρίνιο: «Δεν γίνεται να προπονήσεις τον Μέσι - Το Conference είναι το πιο σημαντικό μου τρόπαιο»

Ο Ζοσέ Μουρίνιο σε συνέντευξή του σε γνωστό youtuber, αποκάλυψε ότι θα ήθελε να έχει προπονήσει τον Λιονέλ Μέσι τον οποίο και αποθέωσε, ενώ ανέφερε ότι το σημαντικότερο τρόπαιο που έχει κατακτήσει είναι το Conference League με τη Ρόμα.

Ο Μουρίνιο έκατσε σε 138 αγώνες στον πάγκο της Ρόμα κατά τη διάρκεια των 30 μηνών του στη Ρώμη, σημειώνοντας 68 νίκες, 30 ισοπαλίες και 40 ήττες.