Ο Μουρίνιο είχε τις χειρότερες επιδόσεις ως προπονητής στην ιστορία της Ρόμα στη Serie A

Ζοσέ Μουρίνιο

i

©Photo by Ivan Romano/Getty Images/Ideal Images

Ο Μουρίνιο είχε τις χειρότερες επιδόσεις ως προπονητής στην ιστορία της Ρόμα στη Serie A

Κώστας Τόπας 11:40 - 16.01.2024

Η θητεία του Ζοσέ Μουρίνιο στην Ρόμα δεν εξελίχθηκε ενδεχομένως όπως ο ίδιος θα περίμενε κι αυτό μάλιστα το αποδεικνύουν και οι αριθμοί.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος έφτασε στη Ρώμη το καλοκαίρι του 2021, ήταν προπονητής των «τζιαλορόσι» για 96 αγώνες πρωταθλήματος. Από αυτούς κέρδισε 44 έχασε 29 ενώ 23 ματς με τον Πορτογάλο τεχνικό στον πάγκο έληξαν ισόπαλα. Αυτό του δίνει μέσο όρο βαθμών 1,61 ανά αγώνα. Από το 1994, αυτός είναι ο χειρότερος μέσος όρος για έναν προπονητή της Ρόμα με περισσότερα από πενήντα ματς πρωταθλήματος στο όνομά του.

Για τον ίδιο τον Μουρίνιο, η περίοδος του στην Ρόμα ήταν επίσης σπάνια επιτυχημένη. Στις Πόρτο (2,32), Τσέλσι (2,23) και Ίντερ (2,12), ο Πορτογάλος προπονητής πέτυχε πολύ καλύτερο μέσο όρο πόντων σε όλα τα ματς από ό,τι στη Ρόμα (1,70). Ο Μουρίνιο πέτυχε τον μοναδικό του θρίαμβο το 2022 κερδίζοντας την πρώτη έκδοση του Conference League.

Η τρέχουσα ένατη θέση στη Serie A είναι ιστορικά μια εξαιρετικά χαμηλή θέση για τη Ρόμα. Ο σύλλογος τερμάτισε έκτος σε κάθε μία από τις δύο τελευταίες σεζόν υπό τον «Special One». Μετά το «διαζύγιο» με τον 60χρονο προπονητή, η διοίκηση των «τζιαλορόσι» εξετάζει την πρόσληψη του Ντε Ρόσι. Ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ιταλίας του 2006 ήταν ένας από τους βοηθούς του Ρομπέρτο ​​Μαντσίνι στο Euro 2020 και απολύθηκε μετά από 17 αγώνες στη Σπαλ στη Serie B την περασμένη σεζόν, κερδίζοντας μόλις τρία παιχνίδια, έχασε οκτώ και ισοπαλία έξι.