Αυτός είναι ο νούμερο ένα επικρατέστερος για να αντικαταστήσει τον Τούχελ στη Μπάγερν!

Τόμας Τούχελ

i

©Print Screen

Αυτός είναι ο νούμερο ένα επικρατέστερος για να αντικαταστήσει τον Τούχελ στη Μπάγερν!

Κώστας Τόπας 11:52 - 21.02.2024 / Ανανεώθηκε: 11:54 - 21.02.2024

Ο Τσάμπι Αλόνσο είναι ο διακαής πόθος των ανθρώπων της Μπάγερν Μονάχου, προκειμένου ο Ισπανός προπονητής της Λεβερκούζεν να αντικαταστήσει τον Τόμας Τούχελ στην τεχνική ηγεσία των Βαυαυρών το καλοκαίρι.

Η Μπάγερν ανακοίνωσε την αποχώρηση του Τόμας Τούχελ, μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

«Η Μπάγερν και ο επικεφαλής προπονητής Τόμας Τούχελ αποφάσισαν από κοινού να τερματίσουν τη συνεργασία τους, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί να διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου 2025, ήδη μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024. Αυτή η απόφαση προκύπτει από μια φιλική συζήτηση μεταξύ του CEO Γιαν Κρίστιαν Ντρέενσεν και του Τόμας Τούχελ», αναφέρει η ανακοίνωση των Βαυαρών. Αυτό έρχεται μετά από τρεις διαδοχικές ήττες για την Μπάγερν, συμπεριλαμβανομένης μιας της ήττας με 3-0 από την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Λεβερκούζεν, η οποία βρίσκεται τώρα οκτώ βαθμούς πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Τούχελ σχεδόν συνέχισε τη δουλειά του την περασμένη σεζόν, καθώς η Μπάγερν εξασφάλισε τον τίτλο της Bundesliga την τελευταία αγωνιστική. Ο τίτλος δεν ήταν καν στα χέρια της Μπάγερν καθώς η Ντόρτμουντ απέτυχε να κερδίσει τον τελευταίο της αγώνα, δίνοντας τελικά τον τίτλο στην ομάδα του Τούχελ. Δεδομένης της απόκτησης του Χάρι Κέιν το καλοκαίρι, ο Τούχελ αναμενόταν να να περάσει πιο εύκολα στη Γερμανία λαμβάνοντας υπόψη την απώλεια του Τζουντ Μπέλινγχαμ για την Ντόρτμουντ. Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ιδανικά για τον Γερμανό προπονητή.

Τώρα, η διοίκηση των Βαυαρών δουλεύει επιτακτικά για την αντικατάσταση του, ενόψει της νέας σεζόν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα που αποκάλυψε το «τέλος» του Τούχελ από την τεχνική ηγεσία, ο Τσάμπι Αλόνσο είναι αυτή τη στιγμή στην κορυφή της λίστας των ανθρώπων της Μπάγερν για να κάτσει στον πάγκο της ομάδας τους.

Η εξαιρετική σεζόν που διανύει η ομάδα του Αλόνσο έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν ήδη αρκετοί μνηστήρες για τον Ισπανό τεχνικό, με την Λίβερπουλ να παρουσιάζεται να τον έχει κι εκείνη στο στόχαστρο, ως νούμερο ένα στόχο για να διαδεχθεί τον Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο των «Reds».

Υπενθυμίζεται, ότι ο Αλόνσο έχει συμβόλαιο με τη γερμανική ομάδα μέχρι και το καλοκαίρι του 2026. Υπήρχε μία φήμη σύμφωνα με την οποία, υπήρχε ειδική ρήτρα στο συμβόλαιο σε περίπτωση που ο Ισπανός κόουτς ήθελε να πάει στην Λίβερπουλ ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει όπως ανέφερε ο CEO της ΛεβερκούζενΜπεν Τζέικομπς.

«Είμαι σίγουρος ότι θα παραμείνει μετά το καλοκαίρι. Ένας λόγος είναι το συμβόλαιο, ο άλλος είναι το πόσο άνετα νιώθει και ο ίδιος και η οικογένειά του. Ξέρει ότι έχει μια πολύ καλή ομάδα και ότι θα έχουμε και του χρόνου αρκετά καλές προοπτικές», δήλωσε ο Ροφλς.