Για την υπέρβαση κόντρα στη Μπάγερν η Κ19 του Ολυμπιακού (vids)

Ολυμπιακός

i

©Intime

Για την υπέρβαση κόντρα στη Μπάγερν η Κ19 του Ολυμπιακού (vids)

Κώστας Τόπας 08:53 - 12.03.2024

Η Κ19 του Ολυμπιακού μετά την παλικαρίσια πρόκριση στα προημιτελικά του Youth League, αντιμετωπίζει σήμερα (12/03, 17:00) την πανίσχυρη Μπάγερν στο Μόναχο, ψάχνοντας άλλη μία τεράστια υπέρβαση.

Πριν από μερικές εβδομάδες, η Κ19 του Ολυμπιακού πήρε τη νίκη στα πέναλτι επί της Λανς και έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Youth League. Αντίπαλος των ερυθρόλευκων θα είναι η Μπάγερν, με την αναμέτρηση να διεξάγεται στο FC Bayern Campus. Η εν λόγω αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα (12/03) στις 17:00 ώρα Ελλάδος.

Ο νικητής του συγκεκριμένου ζευγαριού, θα αντιμετωπίσει στην ημιτελική φάση τον νικητή της αναμέτρησης Ναντ-Κοπεγχάγη σε αγώνα που θα διεξαχθεί στις 19 Απριλίου.

Για να φτάσει στα προημιτελικά, η Μπάγερν Μονάχου, επικράτησε της Φέγενοορντ με 3-2 χάρη στα τέρματα των Βίμερ (20'), Φερνάντεθ (28') και Ντεμιρκάν (45') και με αυτόν τον τρόπο πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση, εκεί όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με τους Πειραιώτες. Σε περίπτωση ισοπαλίας μεταξύ των δύο ομάδων σήμερα (12/03, 17:00), θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

Συλαϊδόπουλος: «Αποφασιστικοί και συγκεντρωμένοι απέναντι στην Μπάγερν»

Σωτήρης Συλαϊδόπουλος ©olympiacos.org

Από την πλευρά του, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος ανέφερε ενόψει του ματς: «Έχουμε μπροστά μας μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση, αλλά και μια τεράστια πρόκληση. Δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά, από τη στιγμή που διεκδικούμε την είσοδο μας στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Η Μπάγερν είναι ένας σύλλογος και μια Ακαδημία από την elite του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και όχι μόνο.

Η συγκεκριμένη ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε διαθέτει αρκετούς παγκόσμιους πρωταθλητές από την Κ17 της Εθνικής Γερμανίας και γενικότερα, είναι από τα φαβορί της διοργάνωσης. Από τη δική μας πλευρά, έχουμε αποδείξει με τις εμφανίσεις μας και με τον τρόπο που αγωνιζόμαστε, ότι είμαστε μια ομάδα που μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε, αρκεί να είμαστε το ίδιο αποφασιστικοί και συγκεντρωμένοι όπως σε όλες τις αναμετρήσεις μέχρι τώρα».

Αναλυτικά η αποστολή των «ερυθρόλευκων»: Έξαρχος, Σίνα, Κουράκλης, Αλαφάκης, Τανούλης, Κουτσογούλας, Χρήστου, Μπάκουλας, Μουζακίτης, Δάμα, Λώλης, Κ. Κωστούλας, Χ. Κωστούλας, Πνευμονίδης, Πρεκατές, Λιατσικούρας, Τουφάκης, Παναγάκος, Δαρβίρας, Γατόπουλος, Παπακανέλλος.

Το πρόγραμμα:

Προημιτελικοί: 12-13 Μαρτίου

1: Μάιντς (Γερμανία) – Πόρτο (Πορτογαλία)

2: Ναντ (Γαλλία) – Κοπεγχάγη (Δανία)

3: Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) – Ολυμπιακός (Ελλάδα)

4: Μίλαν (Ιταλία) – Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Ημιτελικοί: 19 Απριλίου

1: Νικητής προημιτελικός 3 εναντίον Νικητής προημιτελικός 2

2: Νικητής προημιτελικός 1 εναντίον Νικητής προημιτελικός 4

Τελικός: 22 Απριλίου

Νικητής ημιτελικός 1 εναντίον Νικητής ημιτελικός 2