Συγκλονίζει το ντοκιμαντέρ της Μπάγερν για τον τραυματισμό του Νόιερ στο σκι - «Ο πιο σοβαρός τραυματισμός εδώ και δεκαετίες, διασώθηκε με ελικόπτερο»

Συγκλονίζει το ντοκιμαντέρ της Μπάγερν για τον τραυματισμό του Νόιερ στο σκι - «Ο πιο σοβαρός τραυματισμός εδώ και δεκαετίες, διασώθηκε με ελικόπτερο»

Γιώργος Σακελλαρίου 15:04 - 08.11.2023 / Ανανεώθηκε: 15:05 - 08.11.2023

Ο διεθνής Γερμανός γκολκίπερ Μάνουελ Νόιερ περιέγραψε την περιπέτεια με τον τραυματισμό του όταν έκανε σκι και το δύσκολο διάστημα της απουσίας του.

Έντεκα μήνες. Τόσο χρειάστηκε να μείνει εκτός έδρας ο Μάνουελ Νόιερ.

Ο διεθνής Γερμανός γκολκίπερ τραυματίστηκε όταν έκανε σκι τον Δεκέμβριο του 2022 και ουσαστικά έφτασε λίγο πριν τα 37 του χρόνια, κοντά στο να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Ο ίδιος θα είναι παρών σήμερα στο ματς με τη Γαλατασαράι για το Champions League (τελευταία φορά έπαιξε πέρσι τον Νοέμβριο κόντρα στην Ίντερ) μίλησε στο κανάλι της Μπάγερν για τον τραυματισμό που είχε όταν έκανε σκι.

Οι Βαυαροί πριν από την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων, κυκλοφόρησαν το ντοκιμαντέρ διάρκειας 32 λεπτών με τίτλο «Fight for a comeback - Manuel Neuer's way back to the goal». Ο Νόιερ αποκάλυψε πολλές λεπτομέρειες για το ατύχημα στο σκι. Μεταξύ άλλων και το πώς συνέβη το ατύχημα στην περιοχή Spitzingsee στην κατάβαση από το Roßkopf (ύψος 1.580 μέτρων) από την πίστα που βρίσκεται στα 1.400 μέτρα, στις 9 Δεκεμβρίου 2022.

«Άρχισα να κάνω πεζοπορία και πήγα να τρέξω. Στη συνέχεια έκανα μια κούρσα σκι με έμπειρους ανθρώπους που ανεβαίνουν επίσης στο βουνό, στο σπίτι μας κοντά στη λίμνη Tegernsee», είπε αρχικά ο Νόιερ και συμπλήρωσε: «Βασικά, ήταν σαν να βγαίνω να πάρω σάντουιτς για μένα. Νομίζω ότι κάνω σκι από τα έξι μου χρόνια, κάνω σκι πάνω από 30 χρόνια και δεν είχε συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο. Δυστυχώς υπήρχε κάτι κάτω από το χιόνι που με μπλόκαρε. Μετά έπεσα και τραυματίστηκα. Και κόλλησα εκεί ψηλά στην πίστα».

Το χιόνι σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, ήταν μόνο έντεκα εκατοστά και υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να κολλήσει σε πέτρες, όπως κι έγινε. Ο Νόιερ επικοινώνησε με τον Γιόχεν Χάνε, τον γιατρό της Μπάγερν και της εθνικής Γερμανίας: «Πρώτα καλέσαμε την υπηρεσία διάσωσης βουνού και μετά κάλεσα τον Γιόχεν από το κινητό μου».«Μιλήσαμε για ένα λεπτό για το τραύμα και τον πόνο. Μετά προσπάθησα να σκεφτώ γρήγορα ποια θα ήταν η καλύτερη επιλογή για αυτόν. Θυμάμαι ακόμα πώς του είπα τότε: "Μην προσπαθήσεις να μπεις στην κοιλάδα τώρα, αλλά αν έχεις την ευκαιρία, προσπαθήστε να πάτε με το ελικόπτερο στο Μουρνάου!" Γιατί είναι πραγματικά πολύ καλά εξειδικευμένοι σε αυτό», αποκάλυψε ο Χάνε για τη συνομιλία που είχε με τον Νόιερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, ο Νόιερ ανασύρθηκε από το ελικόπτερο της ADAC «Christoph Murnau» χρησιμοποιώντας ένα βαρούλκο με καλώδιο. Επιβιβάστηκε στον αέρα στις 12.43 το μεσημέρι και προσγειώθηκε στην κλινική Murnau.

«Τότε ήρθαν τα άσχημα νέα όταν μου έβγαλαν τις μπότες του σκι! Τότε ήταν ξεκάθαρο στους γιατρούς γιατί ήμουν στο νοσοκομείο. Κι εγώ πάντως το υποβάθμισα λίγο, αν και πονούσα…», είπε ο Νόιερ.

Είχε σπάσει όλο το πόδι, η κνήμη, αλλά και η περόνη. Ήταν ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός, ίσως ο πιο σοβαρός τραυματισμός που έχουμε δει στη Μπάγερν τα τελευταία χρόνια ή δεκαετίες

Ο γιατρός της δεύτερης ομάδας της Μπάγερν Πέτερ Ουεμπλάκερ σχολίασε: «Είχε σπάσει όλο το πόδι, η κνήμη, αλλά και η περόνη. Ήταν ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός, ίσως ο πιο σοβαρός τραυματισμός που έχουμε δει στη Μπάγερν τα τελευταία χρόνια ή δεκαετίες».

Ουσιαστικά διακυβεύτηκε το μέλλον της καριέρας του αρχηγού της Μπάγερν! Μία επείγουσα επέμβαση στο Murnau έσωσε την καριέρα του. Μετά το ατύχημα έστειλε μήνυμα στους συμπαίκτες του: «Έγραψα στο WhatsApp απευθείας στην ομάδα και ζήτησα συγγνώμη. Τότε είπα ότι πιθανότατα θα είμαι εκτός μέχρι την επόμενη σεζόν, δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι. Επειδή όλα έγιναν σχετικά γρήγορα, έστειλα μια φωτογραφία μου μετά την επέμβαση».

«Δεν μπορούσα να κάνω πάσα στα 5 μέτρα»

Όσο για την αποκατάσταση, ο Νόιερ τόνισε: «Υπήρξαν μερικές αποτυχίες, αλλά αυτές είναι στο πρόγραμμα σε έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό. Από τη μια δεν μπορούσα να κάνω πάσα πάνω στα 3 και τα 5 μέτρα, πόσο μάλλον περισσότερα. Πάντα είχα ένα τσούξιμο στη δεξιά περόνη μου, οπότε έπρεπε να αφαιρεθεί το μέταλλο. Μετά, υπήρξε αυτή η μικρή επέμβαση που με βοήθησε».

Η Μπάγερν έχει βγει στην αγορά για τερματοφύλακα και τώρα «κοιτάει» και τον Κέπα (vid)
BUNDESLIGA

18:10 - 09.08.2023

Η Μπάγερν έχει βγει στην αγορά για τερματοφύλακα και τώρα «κοιτάει» και τον Κέπα (vid)

Η αποχώρηση του Γιάν Ζόμερ και ο τραυματισμός του Μάνουελ Νόιερ, που ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα επιστρέψει, έχουν φέρει κίνηση στη θέση του τερματοφύλακα στη Μπάγερν Μονάχου με το όνομα του Κέπα να πρωταγωνιστεί τις τελευταίες ώρες.

Ξαφνικά, όμως, άρχισε η γάμπα του αριστερού του ποδιού να παρουσιάζει προβλήματα: «Η μετατόπιση του φορτίου λίγο περισσότερο στο αριστερό, το υγιές πόδι, είχε ως αποτέλεσμα, μία μικρή σκισμένη ίνα».

Ο Χάνε περιέγραψε επίσης ότι έκανε Χριστούγεννα με τον Νόιερ μετά τον τραυματισμό το 2022, ενώ ο διεθνής τερματοφύλακας έχει προσκαλέσει στο ματς με τη Γαλατά τους γιατρούς της κλινικής που τον χειρούργησαν. «Ανυπομονώ να τους ευχαριστήσω ξανά», κατέληξε χαμογελαστός ο Νόιερ.