Γίγαντες οι Νέοι του Ολυμπιακού, πάτησαν την Μπάγερν στο Μόναχο και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Youth League!

Γίγαντες οι Νέοι του Ολυμπιακού, πάτησαν την Μπάγερν στο Μόναχο και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Youth League!

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:55 - 12.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:03 - 12.03.2024

Νέοι από… ατόφιο χρυσάφι! Η ομαδάρα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου «πάτησε» την Μπάγερν μέσα στο Μόναχο με σκορ 3-1 και προκρίθηκε στους τέσσερις καλύτερους συλλόγους της Ευρώπης!

Τα μωρά του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου συνεχίζουν την ξέφρενη πορεία τους στην Ευρώπη.  Η Κ19 του Ολυμπιακού επικράτησε στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν με σκορ 3-1 και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Youth League.

Πλέον οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν στην ημιτελική φάση τον νικητή της αναμέτρησης Ναντ-Κοπεγχάγη σε αγώνα που θα διεξαχθεί στις 19 Απριλίου (19:00).

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα. Μόλις στο 2ο λεπτό, μετά από ωραία μπαλιά του Κωστούλα ο Πνευμονίδης έκανε το σουτ, όμως ο Σμιτ απέκρουσε και κράτησε το 0-0 στο ματς.

Ωστόσο οι γηπεδούχοι απάντησαν στην ευκαιρία των Πειραιωτών. Ο Κούσι - Ασάρε βγήκε σε τετ α τετ με τον Σίνα, σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο.

Στη συνέχεια η ομάδα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου ανέβασε τον ρυθμό της, πίεσε και βρήκε το γκολ που έψαχνε. Στο 32ο λεπτό οι παίκτες του Ολυμπιακού εκμεταλλεύτηκαν το λάθος του Σμιτ και ο Μουζακίτης με κοντινό τελείωμα έκανε το 1-0.

Πέντε λεπτά μετά ο Παπακανέλλος έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, πέρασε δύο αντίπαλους από τα αριστερά και με εντυπωσιακό σουτ διπλασίασε τα τέρματα των Πειραιωτών.

Οι παίκτες του Συλαϊδόπουλου βρήκαν και τρίτο γκολ στο 40ο λεπτό με τον Μπάμπη Κωστούλα, ο οποίος χωρίς να το σκεφτεί σούταρε έξω από τη περιοχή και έδωσε αέρα τριών τερμάτων στον Ολυμπιακό.

Μάλιστα στο 45+2' ο  διαιτητής απέβαλε τον τεχνικό των Πειραιωτών με απευθείας κόκκινη κάρτα, μετά την ένταση με παίκτη της Μπάγερν, ο οποίος έσπρωξε τον Συλαϊδόπουλο που πήρε την μπάλα όταν βγήκε άουτ. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια, με το σκορ να είναι στο 0-3.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση και βρήκαν δίχτυα, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Στο 63' μετά από μακρινό σουτ, ο Σίνα δεν έδιωξε ωραία και ο Ράμσακ από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να διαμορφώσει το τελικό 1-3.

Οι ενδεκάδες

Μπάγερν Μονάχου: Σμιτ,Σόλζε, Μανούμπα, Σκολ, Χένινγκ, Ζβόναρεκ, Φερνάντες, Γιένσεν (46' Ενκιλί), Αζνού (46' Λισίνα), Ράμσακ, Κούσι - Ασάρε.

Ολυμπιακός: Σίνα, Πρεκατέ, Τανούλης, Κωστούλας (90' Γατόπουλος), Αλαφάκης (90' Χρήστου), Μουζακίτης, Μπάκουλας, Κουτσογούλας, Πνευμονίδης (67' Λιατσικούρας), Παπακανέλλος (78' Δάμα), Χ. Κωστούλας.