Οργή από τους οπαδούς της Μπάγερν για το χαμένο πρωτάθλημα: «Είσαι υπεύθυνος για το άθλιο ποδόσφαιρό σου, Ούλι!»

Ματίς Τελ & Χάρι Κέιν

i

©Photo by Stefan Matzke - sampics/Corbis via Getty Images/Ideal Images

Οργή από τους οπαδούς της Μπάγερν για το χαμένο πρωτάθλημα: «Είσαι υπεύθυνος για το άθλιο ποδόσφαιρό σου, Ούλι!»

Κώστας Τόπας 10:11 - 31.03.2024

Στη Μπάγερν δεν είδαν καθόλου ευχάριστα την ήττα από τη Ντόρτμουντ. Το «δώρο» στη Λεβερκούζεν, η δυσαρέσκεια αστέρων των Βαυαρών και ο οργή των οπαδών κατά της διοίκησης.

Η Μπάγερν Μονάχου έχασε τη μικρή ευκαιρία που είχε ακόμα για το πρωτάθλημα αφού ηττήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (30/03) με 2-0 από την Μπορούσια Ντόρτμουντ στο «Klassiker». Οι Καρίμ Αντεγιέμι (10) και Τζούλιαν Ράιερσον (83) βρήκαν τα δίχτυα για τους Βεστφαλούς, ενώ το γκολ του Χάρι Κέιν ακυρώθηκε στο 89ο λεπτό.

Πλέον, η Μπάγερν απέχει 13 βαθμούς από τη Λεβερκούζεν, που δεν έχει χάσει όλη τη σεζόν. Οι Βαυαροί έχουν μόνο 0,4% πιθανότητες για την κατάκτηση της «σαλατιέρας» σύμφωνα με την Opta, ενώ και ο προπονητής Τόμας Τούχελ έχασε τις ελπίδες του. «Συγχαρητήρια στη Λεβερκούζεν για το πρωτάθλημα», είπε.

«Αν συνεχίσουμε έτσι, δεν έχουμε καμία πιθανότητα στο Champions League»

Από την πλευρά του, ο Τζόσουα Κίμιχ ήταν έξαλλος μετά την ήττα από τη Ντόρτμουντ. Για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, οι Βεστφαλοί κατάφεραν να πάρουν νίκη, μακριά από την έδρα τους, σε «Klassiker».

«Αναρωτιέμαι πώς μπορούμε να πετύχουμε τέτοια απόδοση σε έναν τέτοιο αγώνα», αναρωτήθηκε στο γερμανικό Sky Sports. «Είναι εντελώς ανεξήγητο για μένα, εντελώς ακατανόητο».

«Στο δεύτερο ημίχρονο είχες την αίσθηση ότι τίποτα δεν διακυβευόταν για εμάς», δήλωσε ο Κίμιχ. «Ήταν σαν ένας φιλικός αγώνας. Πρέπει να πάμε σπίτι και να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη. Αν παίξουμε έτσι, θα είναι δύσκολο και κόντρα στη Χάιντενχαϊμ την επόμενη εβδομάδα. Και δεν έχουμε καμία πιθανότητα στο Champions League».

«Δεν είχαμε τη δύναμη, δεν είχαμε τη δύναμη και δεν είχαμε την ένταση», έκρινε αυστηρά και ο Τόμας Μίλερ. Μετά από έντεκα συνεχόμενους εθνικούς τίτλους, ο έμπειρος Γερμανός αρχηγός των Βαυαρών βλέπει το πρωτάθλημα να καταλήγει στη Λεβερκούζεν, υπό την προϋπόθεση ότι δεν συμβεί κάτι τρελό. «Είμαστε πολύ απογοητευμένοι με την απόδοσή μας. Η διεθνής διακοπή δεν φάνηκε να μας έκανε καλό. Η Ντόρτμουντ δεν ήταν καθόλου σπουδαία, αλλά και πάλι άξιζε τη νίκη. Αυτό είναι πολύ απογοητευτικό».

Οργή κατά της διοίκησης

Τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν και οι οπαδοί της Μπάγερν. Με πανό και φωνητικά συνθήματα ζήτησαν την αποχώρηση του Ούλι Χένες. Ο επίτιμος πρόεδρος και μέλος του εποπτικού συμβουλίου δέχεται σφοδρή κριτική από τους οπαδούς.

Παραδοχή Τούχελ για τη «μάχη» του τίτλου στην Bundesliga: «Συγχαρητήρια στη Λεβερκούζεν, ο τίτλος έχει κριθεί»
BUNDESLIGA

22:39 - 30.03.2024

Παραδοχή Τούχελ για τη «μάχη» του τίτλου στην Bundesliga: «Συγχαρητήρια στη Λεβερκούζεν, ο τίτλος έχει κριθεί»

Ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, Τόμας Τούχελ μετά την ήττα από τη Ντόρτμουντ, παραδέχτηκε ότι ο τίτλος έχει χαθεί, ενώ παράλληλα έδωσε συγχαρητήρια στη Λεβερκούζεν.

«Είσαι υπεύθυνος για το άθλιο ποδόσφαιρό σου, Ούλι!», έλεγε χαρακτηριστικά το πανό. Αξιο αναφοράς μάλιστα είναι το γεγονός ότι οι οπαδοί αποχώρησαν επίσης μαζικά από την κερκίδα πριν το τελευταίο σφύριγμα κόντρα στη Ντόρτμουντ.