Παραδοχή Τούχελ για τη «μάχη» του τίτλου στην Bundesliga: «Συγχαρητήρια στη Λεβερκούζεν, ο τίτλος έχει κριθεί»

Τόμας Τούχελ

i

© PrtScr

Παραδοχή Τούχελ για τη «μάχη» του τίτλου στην Bundesliga: «Συγχαρητήρια στη Λεβερκούζεν, ο τίτλος έχει κριθεί»

Δημήτρης Χούπης 22:39 - 30.03.2024

Ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, Τόμας Τούχελ μετά την ήττα από τη Ντόρτμουντ, παραδέχτηκε ότι ο τίτλος έχει χαθεί, ενώ παράλληλα έδωσε συγχαρητήρια στη Λεβερκούζεν.

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν είναι όλο και πιο κοντά στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο επικράτησε με ανατροπή 2-1 της Χόφενχαϊμ, χάρη στα γκολ των Άντριχ και Σικ (88', 90+1') και σε συνδυασμό με την ήττα της Μπάγερν Μονάχου με 0-2 από τη Ντόρτμουντ, θέλει μόλις τρεις νίκες για να στεφθεί πρωταθλήτρια Γερμανίας. Την ίδια ώρα οι «ασπιρίνες» είναι για 44 αγώνες αήττητες και θέλουν άλλες τέσσερις για να σπάσουν ρεκόρ.

Τα γκολ στο Klassiker για τους Βεστφαλούς τα έβαλαν οι Αντεγιέμι και Ρίερσον. Μετά τη νέα ήττα για τους Βαυαρούς ο προπονητής της ομάδας, Τόμας Τούχελ, παραδέχτηκε μεταξύ άλλων πως ο τίτλος έχει κριθεί, δίνοντας στη Λεβερκούζεν συγχαρητήρια για το πρωτάθλημα. «Συγχαρητήρια στην Μπάγερ Λεβερκούζεν. Η "μάχη" του τίτλου έχει τελειώσει», ήταν τα λόγια του Γερμανού προπονητή, ο οποίος το ερχόμενο καλοκαίρι θα αποχωρήσει από την ομάδα του Μονάχου.

Την ίδια ώρα ο μέσος της Μπάγερν, Γιόσουα Κίμιχ, άσκησε σκληρή κριτική προς τον εαυτό του, λέοντας η εικόνα του ήταν απαράδεκτη. «Αναρωτιέμαι πως μπορούμε να έχουμε τέτοια απόδοση σε ένα παιχνίδι σαν αυτό. Είναι τελείως απαράδεκτο για εμένα.

Ήταν ένα φιλικό παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες πρέπει να πάμε σπίτια μας και να ρωτήσουμε τους εαυτούς μας για ό,τι έγινε σήμερα», ήταν τα λόγια του Γερμανού μέσου διεθνή.

Αυτό το πρωτάθλημα θα είναι το πρώτο χαμένο για την Μπάγερν Μονάχου, μετά το 2012, όταν η Ντόρτμουντ του Γιούργκεν Κλοπ το είχε κατακτήσει για δεύτερη σερί φορά.