Ο λόγος που ο Τσάμπι Αλόνσο αποφάσισε να παραμείνει στην Λεβερκούζεν κι έριξε «άκυρο» σε Λίβερπουλ και Μπάγερν

Τσάμπι Αλόνσο

i

©Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images/Ideal Images

Ο λόγος που ο Τσάμπι Αλόνσο αποφάσισε να παραμείνει στην Λεβερκούζεν κι έριξε «άκυρο» σε Λίβερπουλ και Μπάγερν

Κώστας Τόπας 12:48 - 29.03.2024

Ο Τσάμπι Αλόνσο αναμένεται να ανακοινώσει την παραμονή του στο τιμόνι της Λεβερκούζεν, ρίχνοντας «άκυρο» σε Λίβερπουλ και Μπάγερν.

Ο Τσάμπι Αλόνσο ήταν το φαβορί για να μετακομίσει στο «Άνφιλντ» από τότε που ο Γιούργκεν Κλοπ ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι επρόκειτο να παραιτηθεί από προπονητής της Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν. Το όνομά του έπαιξε και για τον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου, η οποία στο τέλος της σεζόν θα ολοκληρώσει τη συνεργασία της με τον Τόμας Τούχελ.

Ο Τσάμπι Αλόνσο θέλει να παραμείνει στο Λεβερκούζεν για άλλη μια σεζόν, αφού ανέλαβε τις «ασπιρίνες» τον Οκτώβριο του 2022, όταν η γερμανική ομάδα βρισκόταν στη ζώνη του υποβιβασμού. Εκτοτε, ο Ισπανός τεχνικός έχει μεταμορφώσει την εικόνα τους σε τέτοιο βαθμό που ο σύλλογος είναι αήττητος σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν και περίπου δέκα βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη Μπάγερν Μονάχου στη μάχη κορυφής της Bundesliga. Εως τώρα η Λεβερκούζεν έχει συγκεντρώσει 70 βαθμούς και παραμένει χωρίς ήττα, έχοντας κερδίσει 22 από τους 26 αγώνες πρωταθλήματος.

Οι οπαδοί στα social media πιστεύουν ότι γνωρίζουν τον λόγο για τον οποίο ο 42χρονος τεχνικός απέρριψε την ευκαιρία να διευθύνει είτε τη Λίβερπουλ είτε την Μπάγερν. Αυτό έγινε καθώς στον ορίζοντα υπάρχει μια ευκαιρία συνεργασίας του Αλόνσο με την Ρεάλ Μαδρίτης.

«Η Μπάγερν και η Λίβερπουλ παραιτούνται από τον Αλόνσο μέσα σε λίγες ώρες», έγραψε ένας οπαδός στο Twitter. «Οπότε μένει στη Λεβερκούζεν… αλλά επίσης, κάπως, απλώς περιμένει τη δουλειά στη Ρεάλ Μαδρίτης». Ένα δεύτερο tweet αναφέρει: «Είναι λογικό γι 'αυτόν, αλλά διάολε αυτό πρέπει να βλάψει όλους τους οπαδούς της Λίβερπουλ/Μπάγερν εκεί έξω.».

Ο Κάρλο Αντσελότι είναι επί του παρόντος προπονητής στη Ρεάλ. Ο Ιταλός τεχνικός υπέγραψε επέκταση συμβολαίου πέρυσι, μένοντας στον σύλλογο μέχρι τον Ιούνιο του 2026. Ο Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος έπαιζε επίσης στους Μαδριλένους, θαυμάζεται από τον Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος πιστεύεται ότι τον παρακολουθεί πριν από ένα πιθανό ραντεβού στο μέλλον.

Μένοντας στη Λεβερκούζεν, ο Ισπανός μπορεί να συνεχίσει να βελτιώνει τις προπονητικές του ικανότητες και να απολαμβάνει μια εκστρατεία στο Champions League με τον σύλλογο. Εντός των επόμενων ωρών μάλιστα, ο Τσάμπι Αλόνσο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του σχετικά με το μέλλον του. Δηλαδή, την παραμονή του στις «ασπιρίνες».