Πρώην προπονητής του ΟΦΗ ξέσπασε για την τιμωρία παίκτη του: «Μηδενική ελευθερία του λόγου»

Ο Πέπε Μελ

i

© Intime

Πρώην προπονητής του ΟΦΗ ξέσπασε για την τιμωρία παίκτη του: «Μηδενική ελευθερία του λόγου»

Κώστας Τόπας 09:07 - 29.03.2024

Ο πρώην προπονητής του ΟΦΗ, Πέπε Μελ ο οποίος εδώ και λίγο διάστημα βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της Αλμερία, ξέσπασε για την τιμωρία που δέχθηκε παίκτης του μετά από σχόλια κατά των διαιτητών, με αφορμή το ντέρμπι με τη Ρεάλ.

Πριν από μερικές ημέρες, αναφέρθηκε ότι ο μέσος της Αλμερία, Γκονσάλο Μελέρο, θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό τεσσάρων αγώνων για σχόλια που έκανε κατά των διαιτητών, μετά την αμφιλεγόμενη ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης τον περασμένο Ιανουάριο. Ο Μελέρο υποστήριξε ότι ο αγώνας, τον οποίο κέρδισαν οι Μαδριλένοι με 3-2, ήταν ήδη καθορισμένος ώστε να χάσει η Αλμερία.

«Φεύγουμε με την αίσθηση ότι μας έχουν κλέψει το παιχνίδι, είναι ξεκάθαρο. Πιστεύω ότι δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα περισσότερο. Δεν υπάρχει τρόπος να το καταλάβεις. Η σημερινή μέρα ξεπερνά κάθε όριο. Πονάει πολύ, αλλά η La Liga απέχει έτη φωτός από την Premier League», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του. Ο πρώην προπονητής του ΟΦΗ και νυν της Αλμερία, Πέπε Μελ, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα τον ρόλο, αντέδρασε στην είδηση ​​ότι δεν θα μπορέσει να έχει στη διάθεσή του τον Μελέρο για τους επόμενους τέσσερις αγώνες.

«Είναι περίεργο το γεγονός ότι στο Κογκρέσο των Αντιπροσώπων γεννούν την ελευθερία και εμείς δεν έχουμε αυτή την ελευθερία έκφρασης. Νομίζω ότι ήταν αφελής, αλλά έτσι είναι οι κανόνες και ξέρουμε ότι η δουλειά μας μπορεί να βλάψει αν μιλήσουμε. Υπάρχει μηδενική ελευθερία λόγου», ανέφερε αρχικά ο πρώην προπονητής του ΟΦΗ για να τονίσει στη συνέχεια ότι: «Αυτή τη στιγμή, το ασφαλιστικό μέτρο για τον Μελέρο δεν έχει φτάσει, οπότε του επιβάλλονται κυρώσεις».

Η κύρωση κατά του Μελέρο, για την οποία έχει ζητήσει προληπτικά μέτρα, έχει εξοργίσει την Αλμερία, λαμβάνοντας υπόψη ότι παρόμοιες δηλώσεις δεν κατέληξαν σε τόσο αυστηρή τιμωρία. Για παράδειγμα, ο ίδιος ο Κάρλο Αντσελότι είχε πει τότε: «Δεν είναι πέναλτι, το επινόησαν», αλλά ο Ιταλός τεχνικός γλίτωσε την τιμωρία από την Επιτροπή, η οποία κατάλαβε ότι δεν είχε εκφραστεί σωστά λόγω γλωσσικών προβλημάτων.