Χιλ Μανθάνο: Η μεγάλη επιστροφή του διαιτητή με το πιο πολυσυζητημένο σφύριγμα τη φετινή χρονιά!

Ο Χιλ Μανθάνο (κέντρο) με τους βοηθούς του

i

© Intime

Χιλ Μανθάνο: Η μεγάλη επιστροφή του διαιτητή με το πιο πολυσυζητημένο σφύριγμα τη φετινή χρονιά!

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:16 - 28.03.2024 / Ανανεώθηκε: 18:16 - 28.03.2024

Αρκετό καιρό μετά την επίμαχη φάση του Μπέλιγχαμ στο Βαλένθια - Ρεάλ Μαδρίτης, ο Χιλ Μανθάνο ορίστηκε ξανά σε αναμέτρηση της La Liga.

Γνωστοί έγιναν οι διαιτητές της 30ης αγωνιστικής της La Liga και σε αυτές υπήρξε μία είδηση που προκάλεσε σάλο. Ο λόγος για τον ορισμό του Χιλ Μανθάνο σε αναμέτρηση της εν λόγω αγωνιστικής, με τον ίδιο να σφυρίζει στο παιχνίδι της Χιρόνα με την Μπέτις.

Ο Ισπανός ρέφερι είχε βρεθεί στο «ψυγείο» τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές, με αφορμή μία του απόφαση στο παιχνίδι της Βαλένθια κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Τι είχε συμβεί τότε, λοιπόν;

Mε το ματς στην ισοπαλία, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε μία τελευταία επίθεση προκειμένου να πετύχει κάποιο γκολ. Τελικά αυτό ήρθε από τον Τζουντ Μπέλιγχαμ, στο 99ο λεπτό του αγώνα και οι παίκτες του Αντσελότι ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς. Αυτοί βέβαια δεν διήρκησαν για πολύ, αφού δευτερόλεπτα πριν ο Μανθάνο σφύριξε για τελευταία φορά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ακολούθησε ο κακός χαμός στο γήπεδο, με σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές των «μερένγκες» να πέφτουν πάνω στον ρέφερι. Η ένταση δεν άργησε να κλιμακωθεί και εκείνος άρχισε να μοιράζει κόκκινες, δίνοντας μία στον Ρούντιγκερ και μία τον σκόρερ του τέρματος.

Οταν ο Μανθάνο είχε προκαλέσει αντιδράσεις στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μαρσέιγ

Η Ρεάλ βρήκε δίχτυα στις καθυστερήσεις του αγώνα κόντρα στη Βαλένθια, χάρη στο γκολ του Μπέλιγχαμ, Ωστόσο ο Χιλ Μανθάνο σφύριξε τη λήξη, δευτερόλεπτα προτού ο Άγγλος αστέρας της στείλει την μπάλα στα δίχτυα, για το 3-2 των «μερένχες»

Ο 40χρονος Ισπανός ρέφερι είχε πρωταγωνιστήσει στο παρελθόν, και συγκεκριμένα στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ» για τους ομίλους του Champions League, στις 12 Ιανουαρίου το 2020. Τότε, οι Πειραιώτες είχαν προηγηθεί με 1-0 , αλλά στο τέλος ηττήθηκαν με 2-1, χάρη σε δύο εύστοχα πέναλτι του Παγιέ που υποδείχθηκαν μέσω VAR.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν έντονα παράπονα από την διαιτησία του Μανθάνο. Στο 53ο λεπτό ο Τοβάν δέχθηκε μαρκάρισμα από τον Σισέ στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Ισπανός ρέφερι άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, σταμάτησε τον αγώνα και περίμενε το VAR να δει τι θα πει. Ο Σενεγαλέζος είχε βρει τον παίκτη της Μαρσέιγ, αλλά το μαρκάρισμα δεν ήταν ξεκάθαρο αν είναι εντός ή εκτός περιοχής.

Έτσι, ο 40χρονος διαιτητής είχε πάει να δει τη φάση και αποφάσισε πως είναι πέναλτι, χωρίς να προβληθεί ριπλέι, με τον Παγιέ να αναλαμβάνει στο 55' την εκτέλεση και να νικάει τον Σα για το 1-1. O VARίστας δεν είδε κανένα πέναλτι και ο Μανθάνο αποφάσισε ο ίδιος.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 73', μετά από ένα σουτ από τον Τοβέν εκτός περιοχής ο διαιτητής έδωσε χέρι του Ραφίνια και φάουλ εκτός περιοχής, επειδή η θέση του χεριού του Βραζιλιάνου ήταν αφύσικη. Ένα λεπτό μετά όμως άλλαξε την απόφαση του και έδειξε το σημείο του πέναλτι, χωρίς καν να πάει ο ίδιος να κοιτάξει τη φάση, ενώ σύμφωνα με όσα είδαμε από το ριπλέι ο Ραφίνια δεν φαίνεται να πατάει εντός περιοχής, ενώ ούτε το χέρι του είναι εντός αυτής.

Ο Παγιέ ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση και νίκησε και πάλι τον Σα, επιλέγοντας την ίδια γωνία για το 2-1 της Μαρσέιγ, όπου ήταν και το τελικό σκορ, με τον Ολυμπιακό να έχει έντονα παράπονα από την διαιτησία του Μανθάνο.