Ρούντιγκερ για τη σύνδεσή του με τον ISIS: «Αποφάσισα να κάνω καταγγελία, απέχω από κάθε είδους εξτρεμισμό»

Ρούντιγκερ για τη σύνδεσή του με τον ISIS: «Αποφάσισα να κάνω καταγγελία, απέχω από κάθε είδους εξτρεμισμό»

Άγγελος Φραγκισκάτος 10:11 - 28.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:11 - 28.03.2024

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έδωσε την απάντησή του μέσω της γερμανικής «Bild», μετά από τις κατηγορίες δημοσιογράφου για την σύνδεσή του με τον ISIS.

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία του Βερολίνου εναντίον πρώην δημοσιογράφου της «Bild» για «συκοφαντία και υποκίνηση μίσους» αφού συνέδεσε μια χειρονομία σε μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από τον κεντρικό αμυντικό της Ρεάλ Μαδρίτης με την τρομοκρατική ομάδα (ISIS).

Η ανάρτηση στο Instagram είναι μια φωτογραφία του Ρούντιγκερ που συνοδεύεται από μια λεζάντα με αναφορά στο Ραμαζάνι: «Ramadan Mubarak σε όλους τους μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο. Είθε ο Παντοδύναμος να δεχτεί τη νηστεία και τις προσευχές μας».

Στη φωτογραφία φαίνεται ο κεντρικός αμυντικός να δείχνει το δάχτυλό του στον ουρανό και αυτή η χειρονομία ήταν που δημιούργησε τη διαμάχη καθώς ο Γερμανός δημοσιογράφος στον λογαριασμό του Twitter έγραψε: «Για όλους όσους δεν θέλουν να αναγνωρίσουν τον ισλαμικό χαιρετισμό του Ρούντιγκερ ως ισλαμικό χαιρετισμό: Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος αποκαλεί αυτή τη χειρονομία το δάχτυλο του ISIS και θεωρεί ότι το δάχτυλο είναι σαφές σημάδι του Ισλάμ».

Ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε την απάντησή του με δηλώσεις του στην γερμανική «Bild», τονίζοντας πως αποφάσισε να προβεί σε καταγγελία.

«Για να σηματοδοτήσω την έναρξη του Ραμαζανιού, δημοσίευσα μια ανάρτηση στο Instagram. Αυτή η ανάρτηση είναι ήδη δημόσια εδώ και 13 ημέρες και έχει φτάσει σε πολλά εκατομμύρια followers χωρίς καμία κριτική από κανέναν. Όμως τις τελευταίες μέρες η φωτογραφία έχει χρησιμοποιηθεί από κάποιους για να διατυπώσουν αβάσιμες κατηγορίες. Η χειρονομία που χρησιμοποίησα ονομάζεται δάχτυλο tawheed.

Στο Ισλάμ, αυτό θεωρείται σύμβολο της ενότητας και της μοναδικότητας του Θεού. Η χειρονομία είναι διαδεδομένη στους Μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο και έχει χαρακτηριστεί ως μη προβληματική από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών τις τελευταίες ημέρες. Ως πιστός Μουσουλμάνος, ασκώ την πίστη μου, αλλά αποστασιοποιούμαι σταθερά από κάθε είδους εξτρεμισμό. Η βία και η τρομοκρατία είναι απολύτως απαράδεκτα. Υποστηρίζω την ειρήνη και την ανεκτικότητα. Πολλά από τα μέλη της οικογένειάς μου ανήκουν σε διαφορετικές θρησκείες, ωστόσο, σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και γιορτάζουμε μαζί τις θρησκευτικές γιορτές.

Ο σεβασμός και η ανεκτικότητα είναι θεμελιώδεις αρχές που όλοι εκπροσωπούμε στην οικογένειά μας. Αναγνωρίζω επίσης ότι λόγω ανεπαρκούς προσοχής, έδωσα σε τρίτους την ευκαιρία να παρερμηνεύσουν εσκεμμένα την ανάρτησή μου με σκοπό τη διαίρεση και την πόλωση. Αποφάσισα να κάνω μια ξεκάθαρη δήλωση μετά τους δύο επιτυχημένους αγώνες της εθνικής Γερμανίας. Ταυτόχρονα, δεν θα επιτρέψω να με προσβάλλουν και να με υποτιμούν ως ισλαμιστή. Γι' αυτό αποφάσισα να κάνω καταγγελία. Πρόκειται για προπαγάνδα και διχασμό. Πάντα θα υπερασπίζομαι τον εαυτό μου ενάντια σε αυτά».