Η Αλμερία ανακοίνωσε τον πρώην προπονητή του ΟΦΗ, Πέπε Μελ

Πέπε Μελ

i

©Intime

Η Αλμερία ανακοίνωσε τον πρώην προπονητή του ΟΦΗ, Πέπε Μελ

Πάνος Κορομηλάς 20:32 - 13.03.2024 / Ανανεώθηκε: 20:33 - 13.03.2024

Η Αλμερία ανακοίνωσε και επίσημα την πρόσληψη του πρώην προπονητή του ΟΦΗ, Πέπε Μελ.

Η σεζόν της Αλμερία στη La Liga είναι απογοητευτική ως τώρα. Η ομάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις 10 βαθμούς σε 28 αγωνιστικές. Η παραμονή στην κατηγορία μοιάζει δύσκολη, μιας και απέχει 14 βαθμούς από την 17η θέση και τη σωτηρία.

Η κατάσταση αυτή οδήγησε τη διοίκηση του συλλόγου στην λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Γκαίθκα Γκαριτάνο, ο οποίος καθοδήγησε την ομάδα μόλις σε 20 αγώνες, σε ένα χρονικό διάστημα πέντε μηνών. Δεν άργησε όμως να βρει τον διάδοχο του, στο πρόσωπο ενός προπονητή που είδαμε στα ελληνικά γήπεδα την τρέχουσα σεζόν.

Όπως ανακοίνωσε η Αλμερία, ο πρώην προπονητής του ΟΦΗ, Πέπε Μελ είναι ο νέος τεχνικός της ισπανικής ομάδας, που θα αναλάβει το δύσκολο έργο στην προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος για παραμονή στην κατηγορία. Τα περιθώρια είναι σίγουρα στενά και ο 61χρονος προπονητής θα επιδιώξει να ανατρέψει την κατάσταση, ξεκινώντας από την αναμέτρηση απέναντι στη Λας Πάλμας (17/3, 17:15).

Ο Μελ, μετά την αποχώρηση του από τον ΟΦΗ τον Φεβρουάριο, βρισκόταν στην αναζήτηση του επόμενου σταθμού της καριέρας του. «Επαναπατρίστηκε» έτσι για λογαριασμό της Αλμερία, στην οποία θα παραμείνει μέχρι την ολοκλήρωση της τρέχουσας σεζόν.

Το πέρασμα του από την Ελλάδα για την κρητική ομάδα αποδείχθηκε σύντομο. Ανέλαβε τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά την αποχώρηση του Βάλντας Νταμπράουσκας και έκατσε στον πάγκο του ΟΦΗ για 12 παιχνίδια. Μέτρησε μόλις μια νίκη, τρεις ισοπαλίες και οκτώ ήττες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας, με αποτέλεσμα να αποτελέσει σύντομα παρελθόν.

Η Αλμερία γίνεται έτσι η 13η ομάδα που προπονεί στην καριέρα του. Μεταξύ άλλων έχει περάσει στο παρελθόν από Χετάφε, Αλαβές, Μπέτις, Ράγιο Βαγιεκάνο και Λας Πάλμας, πριν έρθει στην Ελλάδα.