Η Θέλτα του Δουβίκα απέλυσε τον Ράφα Μπενίτεθ

Ράφα Μπενίτεθ

i

©PrtScr

Η Θέλτα του Δουβίκα απέλυσε τον Ράφα Μπενίτεθ

Κώστας Τόπας 15:17 - 12.03.2024 / Ανανεώθηκε: 15:40 - 12.03.2024

Τέλος από την τεχνική ηγεσία της Θέλτα αποτελεί ο Ράφα Μπενίτεθ, του οποίου την απόλυση ανακοίνωσε ο σύλλογος του Βίγκο το μεσημέρι της Τρίτης (12/03).

Η ομάδα τoυ Τάσου Δοβίκα, ανακοίνωσε την απόλυση του Ράφα Μπενίτεθ από την τεχνική ηγεσία το μεσημέρι της Τρίτης (12/03). Η λεπτή αθλητική στιγμή που υπέστη η Θέλτα, η οποία είναι μόλις δύο βαθμούς πάνω από τη επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμό, προκάλεσε την απόφαση για τον 63χρονο Ισπανό προπονητή να σταματήσει να έχει χρέη τεχνικού ου συλλόγου με πρόεδρο τον Μαριάν Μουρίνο.

«Ο Ράφα Μπενίτεθ και το προπονητικό του επιτελείο αποχωρούν από τη Θέλτα μετά από οκτώ μήνες απόλυτης δέσμευσης και πλήρους αφοσίωσης, αλλά η ομάδα δεν έχει λάβει τα αποτελέσματα που αναμενόταν από τον σύλλογο. Ο σύλλογος θα ήθελε να εκφράσει την πιο ειλικρινή του ευγνωμοσύνη στον Ράφα Μπενίτεθ και τους βοηθούς του για τη συμμετοχή, την ειλικρίνεια και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν από την άφιξή τους και την ακούραστη δουλειά που έχουν κάνει. Η Θέλτα θέλει επίσης να της ευχηθεί καλή τύχη και επιτυχία στο μέλλον», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση,

Ο Ράφα Μπενίτεθ πήρε τα ηνία του πάγκου της Θέλτα στην αρχή της σεζόν με στόχο να επιβεβαιώσει μια αλλαγή στη δυναμική της ομάδας μετά από μερικές σεζόν στα πρόθυρα του υποβιβασμού. Ο 63χρονος προπονητής, με περισσότερο από αποδεδειγμένη εμπειρία πίσω του, δεν κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση κι έτσι οι Κέλτες πήραν την απόφαση να λύσει το συμβόλαιό του πριν από το τέλος της σεζόν.

Ο Κλαούντιο Χιράλντες είναι ένας από τους υποψήφιους για να είναι ο διαδόχος του Μπενίτεθ στον πάγκο της Θέλτα. Ο 36χρονος κάνει μια υπέροχη σεζόν με την δεύτερη ομάδα των Κελτών αι έχει ήδη αναφερθεί σε άλλες περιπτώσεις για να ηγηθεί της πρώτης ομάδας.

Ο πρώην προπονητής της Λίβερπουλ είναι ο έβδομος προπονητής της La Liga που απολύεται μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν μετά τις απολύσεις των Μεντιλίμπαρ, Ντιέγκο Αλόνσο (Σεβίλλη), Βιθέντε Μορένο (Αλμερία), Πάκο Λόπεθ (Γρανάδα), Σέρτζιο Γκονσάλες (Κάδιθ) και Φραντσίσκο (Αλμερία).