Ανατροπή με Τσάμπι Αλόνσο: Ανανεώνει στη Λεβερκούζεν μέχρι το 2025

Τσάμπι Αλόνσο

i

©Photo by Stefan Brauer/DeFodi Images via Getty Images/Ideal Images

Ανατροπή με Τσάμπι Αλόνσο: Ανανεώνει στη Λεβερκούζεν μέχρι το 2025

Κώστας Τόπας 08:26 - 29.03.2024

Η Λίβερπουλ δεν θα περιμένει άλλο τον Τσάμπι Αλόνσο και τον αποκλείει από τη λίστα των προπονητών της για την αντικατάσταση του Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Τσάμπι Αλόνσο ήταν το φαβορί για να μετακομίσει στο «Άνφιλντ» από τότε που ο Γιούργκεν Κλοπ ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι επρόκειτο να παραιτηθεί από προπονητής της Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν.

Ωστόσο, οι Times ισχυρίζονται ότι η Λίβερπουλ πρόκειται να εξετάσει άλλες περιπτώσεις για την αντικατάσταση του Γερμανού τεχνικού, καθώς θεωρεί ότι ο Ισπανός δεν θα είναι διαθέσιμος αυτό το καλοκαίρι. Η εξέλιξη θα ενισχύσει τις πιθανότητες του προπονητή της Σπόρτινγκ, Ρούμπεν Αμορίμ και του προπονητή της Μπράιτον, Ρομπέρτο ​​Ντε Τσέρμπι.

Ο Τσάμπι Αλόνσο φέρεται να θέλει να παραμείνει στο Λεβερκούζεν για άλλη μια σεζόν, αφού ανέλαβε τις «ασπιρίνες» τον Οκτώβριο του 2022, όταν η γερμανική ομάδα βρισκόταν στη ζώνη του υποβιβασμού. Εκτοτε, ο Ισπανός τεχνικός έχει μεταμορφώσει την εικόνα τους σε τέτοιο βαθμό που ο σύλλογος είναι αήττητος σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν και περίπου δέκα βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη Μπάγερν Μονάχου στη μάχη κορυφής της Bundesliga.

Από την άλλη βέβαια, η Μπάγερν ενδιαφέρεται και για τον Αλόνσο, μιας και ο Τόμας Τούχελ αναμένεται να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν. Οι Βαυαροί έχουν εκφράσει δημόσια το ενδιαφέρον τους για τον 42χρονο Ισπανό προπονητή, αν και ο επίτιμος πρόεδρος Ούλι Χένες δήλωσε την Πέμπτη (28/03) ότι θα ήταν «αδύνατο» να αποχωρήσει ο Αλόνσο από τη Λεβερκούζεν.

«Θα πρέπει να δούμε αν μπορούμε να το κάνουμε φέτος», παραδέχτηκε. «Θα είναι δύσκολο, αν όχι μάλλον αδύνατο. Ο Αλόνσο είναι πιο διατεθειμένος να παραμείνει στη Λεβερκούζεν ενόψει των σημερινών επιτυχιών της, γιατί δεν θα ήθελε να τις αφήσει πίσω», είπε ο Χένες. «Ας πούμε ότι αν είχε δύο ή τρία χρόνια επιτυχίας, πιθανότατα θα ήταν πιο εύκολο να τον φέρεις από εκεί».

«Η Λίβερπουλ δεν θα περιμένει άλλο τον Τσάμπι Αλόνσο — καθώς ο Ρούμπεν Αμορίμ θα είναι μια επιλογή που έχει ήδη συζητηθεί εσωτερικά, αλλά δεν είναι η μόνη. Η Μπάγερν είναι έτοιμη να περιμένει μέχρι να πάρει επίσημη απόφαση ο Τσάμπι Αλόνσο, αλλά αναμένεται να μείνει στη Λεβερκούζεν μέχρι τον Ιούνιο του 2025… με ρήτρα αποδέσμευσης», αναφέρει από την πλευρά του ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο.