Απειλεί με επίθεση το Klassiker ο ISIS: Ισχυρή αστυνομική παρουσία στο Μόναχο
i

©Photo by Matthias Hangst/Getty Images

Απειλεί με επίθεση το Klassiker ο ISIS: Ισχυρή αστυνομική παρουσία στο Μόναχο

Δημήτρης Χούπης 20:05 - 30.03.2024 / Ανανεώθηκε: 20:33 - 30.03.2024

Σε επιφυλακή είναι οι γερμανικές Αρχές, αφού Μέσο φιλικά προσκείμενο στον ISIS έστειλε απειλητικό μήνυμα για τρομοκρατική επίθεση στην Allianz Arena.

Σε επιφυλακή είναι οι γερμανικές Αρχές. Μία μέρα πριν από το Klassiker ανάμεσα στην Μπάγερν Μονάχου και τη Ντόρτμουντ, ένα Μέσο φιλικά προσκείμενο στον ISIS έστειλε απειλητικό μήνυμα για τρομοκρατική επίθεση μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Κάπως έτσι έξω από την Allianz Arena υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία, η οποία βρίσκεται σε... κόκκινο συναγερμό. Πηγές από την αστυνομία της Γερμανίας έχουν ρίξει τους τόνους και αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για επικίνδυνη κατάσταση. Παρόλο που οι αστυνομικές δυνάμεις θα διπλασιαστούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, αλλά και η ασφάλεια των οπαδών που βρίσκονται στο γήπεδο.

«Οι αξιωματούχοι έχουν αξιολογήσει εντατικά την κατάσταση. Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις για σοβαρή επικίνδυνη κατάσταση. Ωστόσο, η παρουσία της αστυνομίας θα είναι αυξημένη στο απογευματινό παιχνίδι.

Περίπου 100 μέλη του προσωπικού της δύναμης έκτακτης ανάγκης υποτίθεται ότι ήταν σε ετοιμότητα, αλλά τώρα θα ενισχυθούν με πρόσθετους αστυνομικούς», έκανε λόγο πηγή της αστυνομίας της χώρας στο T-Online.

Υπενθυμίζεται ότι οι απειλές γίνονται λίγες μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα. Όπου τέσσερις τρομοκράτες σκότωσαν πάνω από 100 άτομα και τραυμάτισαν άλλα τόσα, ενώ την ίδια ώρα έκαψαν και το κτήριο.