Η Μπάγερν ονειρεύεται δίδυμο Ζιντάν - Ριμπερί στον πάγκο της

Ζιντάν

i

© Intime

Η Μπάγερν ονειρεύεται δίδυμο Ζιντάν - Ριμπερί στον πάγκο της

Κώστας Τόπας 08:55 - 29.03.2024

Η Μπάγερν ονειρεύεται να δει στον πάγκο της τη νέα σεζόν τον Ζινεντίν Ζιντάν, με τον Φρανκ Ριμπερί ως βοηθό του άλλοτε τεχνικού της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Μπάγερν Μονάχου συνεχίζει να σαρώνει την αγορά, αναζητώντας τον διάδοχο του Τόμας Τούχελ στον πάγκο, ο οποίος δεν θα συνεχίσει την επόμενη σεζόν στην «Αλιάνζ Αρίνα», όπως επιβεβαίωσε ο σύλλογος σε επίσημη δήλωση τον περασμένο Φεβρουάριο. Ένα όνομα που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των Βαυαρών, είναι ο Ζινεντίν Ζιντάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «BILD», ο Γάλλος τεχνικός είναι ένα από τα φαβορί στην ατζέντα του Γιαν-Κρίστιαν Ντρέσεν, προέδρου της Μπάγερν, για να αναλάβει το τιμόνι της ομάδας από τη σεζόν 24/25. Ο Γάλλος δεν έχει προπονήσει ομάδα από τότε που έφυγε από τη Ρεάλ Μαδρίτης τον Ιούνιο του 2021, σε αυτό που ήταν το δεύτερο στάδιο του στο τιμόνι του συλλόγου.

Ο Ζιντάν είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους προπονητές της περασμένης δεκαετίας, με τρία Champions League πίσω του και δύο ισπανικά πρωταθλήματα, προσόντα που τον κάνουν γεννημένο νικητή, όπως απέδειξε και στην καριέρα του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Όπως επισημαίνουν τα γερμανικά ΜΜΕ, είναι ο νούμερο ένα υποψήφιος για την Μπάγερν Μονάχου σε αυτό το σημείο, ένας άνθρωπος ικανός να επαναφέρει την ομάδα στην κορυφή και να γυρίσει σελίδα στους Βαυαρούς, μετά τις απογοητεύσεις των Τούχελ και Νάγκελσμαν στο παρελθόν.

«Για αυτόν, οι μόνες επιλογές είναι η γαλλική ομάδα, η Γιουβέντους Τορίνο και η Μπάγερν. Αυτό που είναι οριστικό είναι ότι δεν θέλει να πάει στην Αγγλία, σίγουρα», δήλωσε στην «BILD» ένας έμπιστος του Ζιντάν. «Ο Ζινεντίν βλέπει τη Μπάγερν όπως η Ρεάλ Μαδρίτης: ένας θεσμός, ένας σύλλογος με εξαιρετικό παρελθόν και εξαιρετικές συνθήκες εργασίας. Και οι δύο σύλλογοι έχουν πολλές ομοιότητες στον τρόπο που δουλεύουν».

Ωστόσο, η «BILD», επιβεβαιώνει ότι δεν έχουν υπάρξει ακόμη επαφές μεταξύ των δύο πλευρών. Τα γερμανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο και για άλλα ονόματα που βρίσκονται στο τραπέζι της Ντρίσεν για να συμπληρώσουν το τεχνικό επιτελείο. Αυτή είναι η περίπτωση του Φρανκ Ριμπερί, του θρύλου της Μπάγερν και ενός από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του συλλόγου, ο οποίος θα μπορούσε να ενδιαφέρεται να ενώσει τις δυνάμεις του με τον Ζιντάν στον πάγκο και να υπηρετήσει ως δεύτερος βοηθός προπονητή ώστε να αποτελέσουν ένα ονειρεμένο δίδυμο για τον πάγκο των Βαυαρών.

Διαμάχη με τον Κέιν: Εγκατέλειψε την εθνική Αγγλίας για να προπονηθεί με την Μπάγερν
BUNDESLIGA

13:18 - 26.03.2024

Διαμάχη με τον Κέιν: Εγκατέλειψε την εθνική Αγγλίας για να προπονηθεί με την Μπάγερν

Στην Αγγλία έχουν μείνει έκπληκτοι με το γεγονός ότι ο Χάρι Κέιν εγκατέλειψε την εθνική του ομάδα, λόγω τραυματισμού αλλά επέτρεψε στην Γερμανία για να προπονηθεί με τη Μπάγερν.

Ο Ριμπερί εργάζεται αυτή τη σεζόν ως βοηθός στη Σαλερνιτάνα, αλλά στο τέλος της σεζόν αναμένεται να αποχωρήσει, με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην πρόταση από τη Μπάγερν, έναν σύλλογο όπου έπαιξε για 12 χρόνια και που κέρδισε αμέτρητους τίτλους.