Ούλι Χένες: «Είναι πολύ δύσκολο να πάρουμε τον Τσάμπι Αλόνσο»

Τσάμπι Αλόνσο

i

© PrtScr

Ούλι Χένες: «Είναι πολύ δύσκολο να πάρουμε τον Τσάμπι Αλόνσο»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 17:58 - 21.03.2024 / Ανανεώθηκε: 18:01 - 21.03.2024

Ο επίτιμος πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες, κλήθηκε να κάνει το δικό του σχόλιο για το μέλλον του Τσάμπι Αλόνσο.

Η εξαιρετική φετινή πορεία της Μπάγερ Λεβερκούζεν προς τον τίτλο στη Γερμανία, έχει την υπογραφή του Τσάμπι Αλόνσο. Ο Ισπανός προπονητής από τη στιγμή που ανέλαβε έχει αναμορφώσει τις «ασπιρίνες» και τις οδηγεί με ασφάλεια προς το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Ως αποτέλεσμα, ο ίδιος έχει βρεθεί στο στόχαστρο μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, με τη Λίβερπουλ και την Μπάγερν Μονάχου να εξετάζουν την περίπτωσή του ενόψει του καλοκαιριού, καθώς όπως έχει γίνει γνωστό ο Τόμας Τούχελ θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στην «Bild», ο επίτιμος πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες, μίλησε για το μέλλον του 42χρονου τεχνικού και μεταξύ άλλων επιβεβαίωσε πως υπάρχει ενδιαφέρον.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Έδειξε πως είναι προπονητής παγκόσμιου επιπέδου και θα είναι πολύ δύσκολο να τον πάρουμε. Σύλλογοι όπως η Λίβερπουλ και η Ρεάλ εξετάζουν την περίπτωσή του και η Λεβερκούζεν θέλει να τον κρατήσει. Δουλεύουμε και εμείς πάνω σε αυτή την κατεύθυνση. Δύσκολα υπάρχει ο κατάλληλος προπονητής και ταυτόχρονα να είναι διαθέσιμος. Μιλάμε για προπονητές που έχουν ήδη συμβόλαιο με άλλες ομάδες και που θα μπορούσαν να έχουν μεγάλη επιτυχία. Δεν είναι τόσο εύκολο να τους πούμε πως η Μπάγερν είναι η καλύτερη επιλογή».

Διευθύνων Σύμβουλος Λεβερκούζεν: «Ο Αλόνσο θα μείνει στην ομάδα»

Πριν από μερικές ώρες, ο διευθύνων σύμβουλος της Λεβερκούζεν, Φερνάντο Κάρο, έδειξε να μην αφουγκράζεται της φήμες για την αποχώρηση του Αλόνσο, διότι εξέφρασε την αισιοδοξία το πως θα παραμείνει στον σύλλογο, τηρώντας το συμβόλαιο που έχει υπογράψει.

«Ο Τσάμπι Αλόνσο έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026 και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμφισβητούμε πως θα μείνει εδώ. Στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις ποτέ τι θα συμβεί αλλά του έχω μεγάλη εμπιστοσύνη, έχουμε μία καλή συνεργασία», ανέφερε ο Κάρο.

Με την καθοδήγηση του Αλόνσο, η Λεβερκούζεν βρίσκεται στην κορυφή της Bundesliga, έχοντας συγκεντρώσει 70 βαθμούς σε 26 αγωνιστικές. Έχει απόσταση ασφαλείας δέκα βαθμών από την ομάδα του Τόμας Τούχελ και μοιάζει ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση ενός ιστορικού πρωταθλήματος. Αξιοσημείωτο είναι πως ακόμα δεν έχει ηττηθεί στη γερμανική λίγκα, μετρώντας 22 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, ενώ έχει «τσεκάρει» το εισιτήριο και για τις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου Γερμανίας, εκεί που θα συναντήσει τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, του Χρήστου Τζόλη.

Παράλληλα, συνεχίζει με «σπασμένα φρένα» την πορεία της και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχοντας εξασφαλίσει την παρουσία της στη φάση των «8» του Europa League. Αντίπαλός της εκεί η Γουέστ Χαμ, για μια θέση στα ημιτελικά.